Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /home/regiosport/domains/regiosport.be/public_html/wp-config.php on line 108

Warning: Constant WP_DEBUG_LOG already defined in /home/regiosport/domains/regiosport.be/public_html/wp-config.php on line 109
Regiosport - Acht doelpunten, maar slechts één punt voor Sporting Molenbeek en KVC Langdorp

Acht doelpunten, maar slechts één punt voor Sporting Molenbeek en KVC Langdorp

De toss voor het duel Molenbeek tegen Langdorp tussen kapiteins Ward Janssens (links) en Toon Matthys

De blauwwitten uit Langdorp waren de enigen die titelkandidaat Plenke Werchter punten konden ontfutselen. Daarvoor werd er vorige zaterdagavond vier keer gescoord maar ook vier tegendoelpunten geslikt. Sporting Molenbeek kende dit seizoen al een paar monsterscores, weliswaar tegen de mindere ploegen,  voorleggen. Het vooruitzicht op veel doelpunten bracht Geert Gazet uiteindelijk in Molenbeek.

In het openingskwartier meer balbezit voor Molenbeek, maar doelpunten voor Langdorp.

Molenbeek had het meeste balbezit maar verdedigde slap. In de eerste tien minuten moest thuisdoelman Janssens zich al twee keer reppen om slechte terugspeelballen van Vanmeensel en Mommen te ontzetten voor de aanstormende Van Winkel en Matthys van Langdorp. Twee minuten later kopte Mommen een verre uittrap te kort terug op zijn doelman en Van Winkel lobde over Janssens en juist onder de lat de 0-1 binnen. Nog eens vier minuten later werd een vrije trap van Langdorp, na een met geel bestrafte trekfout van Mommen, zwak verdedigd en in het daaropvolgend geharrewar legde Noels de 0-2 binnen.

KVC Langdorp voor hun duel op Molenbeek

In het tweede kwartier was Molenbeek van slag en nam Langdorp de bovenhand.

Een combinatie tussen Vos en Crets resulteerde in een verdekt schot van Vanwinkel in het zijnet. Een combinatie tussen Michiels, Van Steyvoort Torfs liet Vanwinkel, randje buitenspel, toe de rechterflank af te gaan. Crets kwam een voet tekort om de voorzet binnen te duwen. Molenbeek kon hier alleen een vluchtschot van Wens na een combinatie tussen de Laeverens tegenover stellen.

In het derde kwartier bracht een noodgedwongen vervanging bij Langdorp, Molenbeek terug in de match.

Eerst kopte de vrijstaande Jefke Laeveren, na een voorzet van de hardwerkende Grossen, de aansluitingstreffer naast. Langdorp prikte tegen met een deviatie op de paal van Michiels na voorbereidend werk van Crets en Van Steyvoort Torfs. In minuut 38 moest Van Winkel met een hamstringblessure het veld verlaten. Langdorp verloor een belangrijk aanspeelpunt en niet toevallig kwam een aandringend Molenbeek binnen de zes minuten na deze vervanging op gelijke hoogte. Een verre inworp van Jordy Laeveren zorgde voor geharrewar in de zestien van Langdorp waarna de zestien van Molenbeek, in casu Van Laer, de verdiende aansluitingstreffer binnen schoof, 1-2. Zes minuten later bracht opnieuw Van Laer de gelijkmaker na een sterke dribbel van Wens op de linkerflank, 2-2.

Sporting Molenbeek in uitzonderlijk groene kleuren voor het duel met KVC Langdorp

In de tweede helft ging een gretig Molenbeek op zoek naar winst, maar botste op de counters van Langdorp.

Het Molenbeeks offensief werd gedragen door de balrecuperaties van Grossen die de ballen inleverde voor het creatief brein Jordy Laeveren en de hardwerkende Wens op de linkerflank. Dat offensief kreeg echter een flinke deuk tien minuten na rust. Een recuperatie door Crets werd gevolgd door een knappe en breed uitgesponnen één-twee tussen Matthys en Michiels. Matthys kreeg de bal terug in de grote rechthoek; thuisdoelman Janssens greep foutief in en Matthys zorgde voor zichzelf voor gerechtigheid door de strafschop om te zetten, 2-3!

Molenbeek bleef vooral onder impuls van Jordy Laeveren aandringen. Op één van zijn verre inworpen kopte Wens achterwaarts binnen maar de goed leidende scheids Stijn Van Der Meulen keurde het doelpunt af omdat Laeveren niet met beide voetjes op de grond gebleven was. Dat deed hij wel toen hij een kwartier voor tijd een strafschop omzette na handspel van Langdorp, 3-3. Een minuut later kroop Langdorp opnieuw op voorsprong toen een combinatie Vos-Matthys werd afgerond door Crets, 3-4. Nog een minuut later kon Jefke Laeveren zich eindelijk eens tonen, zijn schot werd door Langdorpdoelman Dekoninck met veel moeite afgeweerd in de voeten van Wens. De 4-4 was een feit! Daar bleef het bij.

Doelpunten: 12’ Van Winkel (0-1), 16’ Noels (0-2), 38’ en 44’ Van Laer (1-2 en 2-2), 53’ Matthys (2-3 strafschop), 74’ Laeveren (3-3 strafschop), 76’ Crets (3-4), 77’ Wens (4-4).

Tekst en beeld: Geert Gazet