logo Casalina

Wies Peeters pakt de Belgische squashtitel bij de heren D

Wies Peeters pakt de Belgische squashtitel bij de heren D
Vlnr Junior Wies Peeters en medekampioenen in de club Joeri Hapers en Siebe Deckers

Junior Wies Peeters van Squash Point Geel was één van de 32 deelnemers bij de Heren D op de Belgische squashkampioenschappen in Herentals. Het was een succesvolle editie voor de jongeman uit Geel, hij telde na dit kampioenschap trouwens 146 individuele overwinningen. Hij was trouwens niet de enige kampioen voor zijn club.

Op de openingsspeeldag kwam hij in zijn eerste wedstrijd uit tegen Zoë Van Der Stichelen, een speler uit Ronse. wiegde Wies in slaap. Hierdoor verloor Wies de eerste set met 12-10. Na de donderpreek van coach Patrick Hermans tapte Wies duidelijk uit een ander vaatje. De volgende drie sets waren voor Peeters. De volgende dag kwam Olivier Wiame, een speler aangesloten bij Aramis Club Mons, Wies partij geven. Het voorval van vrijdag nog indachtig, liet hij het deze keer niet zover komen. Hij won overtuigend in drie set’s 8-11-5-11 en 4-11.

Vervolgens kwam Mathijs Verschueren, kameraad buiten de court, Wies het vuur aan de schenen leggen. In de eerste set kon Wies een verloren positie ombuigen naar een overwinning, 11-13. De tweede en de derde set nam Wies ook voor zijn rekening. Het was eveneens een wedstrijd tussen de twee coaches: Jan De Smet voor Wies én Patrick Hermans voor Mathijs. Ook coach Philip Swinnen kon bijdragen tot de overwinning van Wies tegen Ruud.

In de halve finale gaf Peeters slechts één set prijs.

Op zondag moest hij uitkomen tegen clubgenoot van Squash Point Ruud Helsen in de finale. Dit is voor géén van beiden een cadeau. Wies trok uiteindelijk aan het langste eind. Wies Peeters is de nieuwe Belgische Kampioen bij de senioren Heren D ranking 2024. Clubgenoot Ruud Helsen werd eervol tweede en mocht mee op het podium.

Het succes bij Squash Point Geel bleef het succes niet beperkt tot Peeters. Joeri Hapers werd voor de vierde keer Belgisch kampioen bij de Heren A en Siebe Deckers werd Belgisch kampioen bij de heren C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *