logo Casalina

Triatlete Kiara Lenaertz zet er een punt achter

Triatlete Kiara Lenaertz zet er een punt achter
KTT laat er met Lenaertz geen gras over groeien en deelt als derde de champagne Beeld Jordy Verwimp

Na negen seizoenen als triatlete te hebben geleefd kan Kiara Lenaertz (24) uit Kasterlee haar sport niet meer combineren met haar professionele bezigheden. Ze heeft het altijd met veel plezier gedaan en kwam in actie voor onder andere Tribe Vilvoorde, SMO-Scott en afsluiten deed ze bij het Kempisch Triathlon Team. Ze zwom, fietste en liep zich enkele keren in de kijker in de Belgische kleuren onder andere in de jeugdreeksen en de Team Relay.

Hoe de van oorsprong Hoeilaartse ermee begon en hoe dat verliep kan je hier nog eens nalezen

“Het valt niet meer te combineren met mijn studies kinesitherapie aan de VUB. Doordat ik stopte kwam er tijd vrij voor mijn studentenjob waarvoor ik een hele week in de weer ben. De passie en de intrensieke movitatie om zoveel op te geven voor topsport was niet meer aanwezig. Ik had aan mijn team KTT wel nog beloofd om mee te dingen in de T3 Series én zoals geweten maakt belofte schuld. Ik deed al mee begin mei en dan vorig weekend in Sint-Laureins, komend weekend volgt nog een race in Namen. Dat was wel confronterend, ik kon door tijdsgebrek de voorbije zes maanden amper trainen. Ik kon mijn inspanningen moeilijk inschatten.”

Lenaertz net uit het water Beeld Jordy Verwimp
Lenaertz net uit het water Beeld Jordy Verwimp

Buiten afstuderen staat er niets anders op Lenaertz’ planning

“Ik heb nog wel zin in een halve marathon, maar daaromtrent heb ik nog geen plannen gemaakt. Een recreatieve triorace, dat kan er nog wel door, zo lang het geen topsport meer is”, wist Lenaertz die vanaf haar vijftiende de triatlonstap waagde. “Mijn beste herinnering is een opéénvolging van wedstrijden in 2019. Op het WK Mixed Team Relay U23 in Lausanne werd ik met de jonge Belgian Hammers tiende. Daarna volgde een ander WK voor beloften, in Valencia, ik werd individueel vierde en vijfde in de mixed relay. Toen hebben we een periode met dezelfde groep gereisd, dat was ook enorm leuk. Deze periode werd afgesloten met een twaalfde plaats in de triatlon in Lima.”

Ze hoopt dat haar stageverslag binnenkort groen licht krijgt en dat ze kan beginnen als kinesitherapeute. Ze werkt ook mee aan het project Move Yourself door het geven van small groep training en bootcamps voor mensen die willen (blijven) sporten. Dat is een initiatief van bobsleester en voormalige speerwerpster Elfje Willemsen. We wensen haar enorm veel succes toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *