logo Casalina

Topklasser OH Leuven tikt dappere tweedeprovincialer KVC Kessel-Lo 2000 uit

Topklasser OH Leuven tikt dappere tweedeprovincialer KVC Kessel-Lo 2000 uit
De sfeer tussen beide Leuvense teams was prima

In het eerste oefenduel voor beide Leuvense teams viel een gezellige sfeer te noteren op het trainingsveld van de topklasser aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee, de Banqup Academy. Ze gingen bij een aangenaam weertje rusten bij 3-0, onder andere Maertens en Breughelmans deden de score in de tweede helft oplopen.

Enkele honderden toeschouwers zagen dat OHL de controle had, Kessel-Lo kon er enkele keren uitkomen

OHL-aanwinst Holzhauser opende al snel de score via een licht toegekende vrije trap die hij fraai in de rechterhoek raak trapte. KVC-doelman Beelen kon er niet bij.

Holzhauser opende zonet de score
Holzhauser opende zonet de score

De Norre besloot nadien op de benen van Beelen. De strafschop viel nadat Makengo Nsingi en niet de bal zou geraakt hebben, daar bestond stevige twijfel over. Holzhauser zette hem zelf om. KVC stak enkele keren de neus aan het venster zonder echt gevaarlijk te zijn. Van Aerschot werd diep gestuurd, maar kon er net niet aan. Bezoeker Peeters won de spurt tegen zijn rechtstreekse tegenstander en haalde de achterlijn, maar leed daar aan balverlies. Nsingi scoorde net voor rust de 3-0.

In de tweede helft kroonde doelman Beelen zich als beste bezoeker met sterke reddingen

Beelen voorkomt een hogere score
Beelen voorkomt een hogere score

Houben werd offside afgevlagd anders was hij alleen doorgelopen naar goalie Ravet. Het werd finaal 5-0. Na afloop waren beide partijen tevreden, voor OHL betekende dit het begin naar volgend seizoen toe. Ze trekken op stage naar het Nederlandse Horst. Ter afsluiting daarvan spelen ze op 23 juni vanaf 17 uur een oefenduel tegen RFC Liège. Daarna volgen oefenduels van OH Leuven tegen Sporting Charleroi (zaterdag 2 juli, 18 uur Banqup Academy) en tegen Beerschot (woensdag 6 juli). De partij tegen Charleroi valt gratis bij te wonen, deze tegen Beerschot vindt plaats achter gesloten deuren.

De tweedeprovincialer kan nu enkele weken uitblazen. Ook hun fans waren tevreden na een lang seizoen. “Het kon erger. We hebben meer goals binnengekregen tegen kampioen Herent dan vandaag tegen OHL”, werd er besloten met een kwinkslag.

Nadien kon Kessel-Lo met rechte rug hun fans groeten
Nadien kon Kessel-Lo met rechte rug hun fans groeten

Één gedachte over “Topklasser OH Leuven tikt dappere tweedeprovincialer KVC Kessel-Lo 2000 uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *