logo Casalina

Stef Corthouts wordt nationaal juniorenkampioen triatlon

Stef Corthouts wordt nationaal juniorenkampioen triatlon
Stef Corthouts in derde stelling

Eindelijk was het zo ver en was de Belgische kampioenentrui bij de junioren in Hofstade voor Stef Corthouts uit Kaggevinne. De tiener van het 3 MD Team uit Dendermonde kon de schade beperken in het water en tijdens het afsluitende lopen gaf hij de leiding niet meer af.

“Tijdens de voorbije jaren had ik al enkele ereplaatsen behaald maar deze keer was het de hoofdprijs. Door de Covid 19-toestanden, dit werd gevolgd door de vele blauwalgen in het water. Door deze twee factoren waren er dit jaar niet al te veel triatlonwedstrijden te beleven. Gelukkig heeft SP&O de organisatie van het BK Jeugd voor 2020 nog op zich willen nemen”, opent de fiere winnaar.

In de titelstrijd zelf ging het zwemmen Corthouts goed af.

“In het water heb ik verrassend goed kunnen volgen en ben ik slechts met een seconde of tien vertraging achter de eerste zwemmer uit het water gekomen. De wissel verliep ook goed, in het verleden durfde dat wel eens anders verlopen. Op de fiets ontstond vrij snel een kopgroep. Met vier atleten gingen we de tweede wissel in met een kleine minuut voorsprong op de eerste achtervolgers. Tijdens het lopen heb ik vanaf het begin de leiding genomen en heb ik zo mijn tempo gevonden. Uiteindelijk ben ik geëindigd met ongeveer anderhalve minuut voorsprong op de tweede. Dit alles was uiteraard niet mogelijk zonder de begeleiding tijdens de voorbije jaren van mijn trainers Peter Kelchtermans en Daan Pex”, vemeldde de nieuwe kampioen.

Zijn trainingsmaat en atleet van het Kempisch Triatlon Team Wout Van Nuffelen uit Scherpenheuvel werd op het BK bij de jeugd A (16-17 jarigen). Hiermee was hij eerste van de eerstejaars, een bemoedigend gegeven naar de toekomst toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *