logo Casalina

In Heist-op-den-Berg en Tielt-Winge maakte de Rodaniatune zijn comeback

In Heist-op-den-Berg en Tielt-Winge maakte de Rodaniatune zijn comeback
Juwelier Wim Ruelens in actie op de Blerebergstraat in Tielt-Winge, dit beeld behoort tot het verleden

Na een onderbreking van om en bij de zeven jaren bolde Wim Ruelens uit Boutersem zoals vanouds weer rond met zijn Volvo waaruit de typische tune van het horlogemerk Rodania klonk. Hij reed het voorbije weekend vooraan mee om de Heistse Pijl voor elite en de nieuwelingenkoers in Tielt-Winge te piloteren.

In en rond Tielt-Winge klonk de vertrouwde tune opnieuw. “Het werd tijd dat we dit weer hoorden op koers”, en “Eindelijk weer Rodania in de koers, dat was te lang geleden”, waren enkele van de vele commentaren op het typerende geluid dat in het Hagelandse luchtruim resoneerde. “Ik was het snel terug gewoon. Ik kreeg ook positieve reacties van de mensen onderweg, dit vraagt om meer. De aanvragen om de koers te piloteren stromen binnen”, aldus Wim Ruelens die een klein deeltje wielergeschiedenis alweer van onder het stof haalde.

Wim Ruelens gaat de kopgroep vooraf op de Blereberg

Na Tielt-Winge rijdt Ruelens met de Rodaniatune deze dinsdagochtend rond op het Belgisch kampioenschap voor vrouwen in Anzegem. Daarna volgt de BinckBank Tour, een rittenwedstrijd voor profs die gereden wordt in Nederland en België. Deze vindt plaats tussen dinsdag 29 september en zaterdag 3 oktober. De nieuwelingen- en open koers in Nieuwrode (04/10) volgen daarna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *