logo Casalina

Snelle Mathias Van der Sanden kijkt uit naar Schaal Marcel Indekeu

Snelle Mathias Van der Sanden kijkt uit naar Schaal Marcel Indekeu
Mathias Van der Sanden (gele helm) in het verweer

Eliterenner zonder contract Mathias Van der Sanden (30) uit Baal reed vorig seizoen welgeteld zeven koersen als gevolg van corona. Dit seizoen moet dat uiteraard een veelvoud worden voor de snelle man van het Snake Cycling Team. Hij mikte grotendeels op de koersen uit eigen streek en op de manche van de Beker van België, de Schaal Marcel Indekeu die hij in 2013 won. Dat is voor hem een thuisrace, gezien hij uit Hulshout afkomstig is.

In 2020 reed de prille dertiger, die in mei drie jaar in Baal woont, zeven wedstrijden.

“Dat was nog één koers begin maart, waarna de eerste coronagolf uitbrak, de rest werd vanaf de zomer gereden. In 2021 zal het afwachten worden wat er mogelijk is vooraleer doelen te stellen. Ik vind het wel proper dat de kalender van Cycling Vlaanderen voor komend seizoen al zo goed gevuld is. Indien er van bovenaf beslist zou worden om de amateursporten af te lasten, dan hebben we weinig keuze. Indien koersen kan en mag, is het uitkijken naar de wedstrijden hier in de buurt en welke interclubs er kunnen doorgaan. Ik kijk vooral uit naar de Schaal Marcel Indekeu (21/07) gezien ik in Hulshout opgroeide en dat zo goed als bij mijn ouders thuis zich afspeelt. Ons team kreeg gelukkig een wild card voor deze manche van de Beker van België”, wist Van der Sanden die in het dagelijkse leven al tien jaar leraar wiskunde en fysica is aan het BimSem in Mechelen.

Momenteel houdt hij zich ondanks de sportluwte fysiek goed bezig. Hij fietst al dagelijk van huis naar zijn werk en terug.

“Normaal gezien zijn de maanden januari en februari opbouwend naar het seizoen toe, met onder andere clubtrainingen. Nu verloopt dat uiteraard anders. Ik loop zoals iedere winter, maar ik doe dat nu al iets langer in vergelijking met andere jaren”, besluit de wielrenner die vooraleer hij in Baal neerstreek, vijf jaartjes in Keerbergen woonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *