logo Casalina

Rugby Club Leuven ondersteunt lokale handelaars

Rugby Club Leuven ondersteunt lokale handelaars
RugbyClub Leuven KoopLokaal

In deze barre tijden neemt Rugby Club Leuven zijn verantwoordelijkheid en steunt het de lokale Leuvense winkeliers. Het is trainer van de eerste mannenploeg, Kristof Vanhout, die op het idee was gekomen om iets te doen met het item #kooplokaal. Deze actie loopt twee weken, maar het is de bedoeling dat het op lange termijn iets teweeg brengt.

Vanhout is actief in zowel de Vlaamse als de Belgische rugbybond en is voorstander van het gegeven van de community club.

“De gedachte leefde bij mij al even om iets te ondernemen. Zeker dat #kooplokaal-gegeven sprak me aan. Ik had gemerkt dat sommige andere rugbyclubs hun sponsors in de kijker hadden gezet. Ik vroeg me af waarom dit niet mogelijk was voor een groter aantal winkels uit de regio? Ik ben voorstander van de community club. Dat steunt op het gegeven dat je als sportclub niets kan realiseren zonder de plaatselijke handel en deels omgekeerd”, steekt Vanhout van wal. “Aan dit concept houden we trouwens geen euro over. We willen een onlinetool ontwikkelen die de consument dichter bij winkels uit de regio brengt. Ik heb zelf enkele winkels ontdekt door deze actie, waar ik ga blijven komen. Onze actie loopt nu twee weken maar het moet op lange termijn klanten tot die winkels brengen, dat is de opzet”, wist de bachelor lichamelijke opvoeding van opleiding die sindskort in Leuven is komen wonen.

Onder andere wijnhandel Dulst in Blanden, streekbelevingscentrum en brouwerij Craywinckelhof uit Lubbeek, Griekse Deli uit Kessel-Lo, Leuvense stripwinkel Gobelijn, gespecialiseerde bierwinkel Hops ’n More uit Leuven, Speelgoed Mertens uit Kessel-Lo, fruitbedrijf Van Der Velpen uit Bierbeek en het Leuvense Academy Coiffure zijn enkele handelszaken die tot de actie behoren. Geïnteresseerde handelaars kunnen zich wenden tot kristof@rugby.vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *