logo Casalina

Floris Van Tricht wil verder blijven groeien bij het GM Recycling Team

Floris Van Tricht wil verder blijven groeien bij het GM Recycling Team
Geen cross op nieuwjaarsdag voor Floris Van Tricht dit jaar

Boutersemse eerstejaarsbelofte Floris Van Tricht (19) beleefde een degelijk openingsseizoen bij het GM Recyling Team. In zijn slotkoers in Neerijse sleepte hij nog een mooie zesde stek in de wacht na een stevig uit de kluiten gewassen koersverloop. De streekrenner hoopt om in 2021 een rol te kunnen spelen in grotere koersen.

“Ik had meer verwacht van dit seizoen als ik eerlijk moet zijn, ik had het gevoel dat ik maar enkele koersen op mijn niveau heb kunnen rijden. Ik had hard getraind tijdens de eerste lockdown waardoor ik er conditioneel blijkbaar wat doorzakte in de maanden augustus en september. Gelukkig kon ik dit tijdens het laatste koersweekend in oktober ietwat recht zetten door toch een goed Belgisch kampioenschap te rijden en daags nadien een zesde plaats te pakken in Neerijse. Een wedstrijd die mijn broer Stan won. Het BK en Neerijse waren trouwens ook de eerste koersen ooit die ik samen met mijn broer reed, dat was een leuke ervaring”, blikt de jongste Van Tricht terug.

In tegenstelling tot vorig seizoen kan hij dit jaar niet veldrijden.

“Het is moeilijk om al die investeringen te doen en amper te kunnen crossen gezien de covid 19-situatie waarin we verkeren. Het kriebelt nu wel, normaal gezien ben ik volgend jaar terug actief in de cross tijdens de maanden december en januari als de omstandigheden het toelaten.”

Bij het GM Recyling Team staat Floris’ groei als renner op de planning.

“Het was een logische keuze om bij mijn team te blijven, de ploeg blijft een mooi programma rijden in zowel het binnen- als in het buitenland. Hiernaast krijg ik ook veel kansen binnen de ploeg. In 2021 hoop ik toch wel om me te kunnen tonen in grotere wedstrijden. Ik voel wel dat ik een grote stap heb gezet na een jaar bij de beloften te hebben gereden. Ik verwacht wel dat ik een rol zal kunnen spelen in grotere koersen en kan mee strijden voor de ereplaatsen”, besluit hij hoopvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *