logo Casalina

Bij Rugby Club Leuven komt er schot in de vrouwelijke jeugd

Bij Rugby Club Leuven komt er schot in de vrouwelijke jeugd
Het einddoel voor de jeugd is uiteraard de eerste ploeg. Trainer Marie Rutsaert (nummer zeven) houdt een oogje in het zeil.

De Leuvense rugbyvrouwen zijn al jaren een vast gegeven, enkele jaren geleden pakten ze nog de Belgische beker. De blauw-witten zijn nu aan een verjongingskuur toe. In de rugbyschool zien ze overigens seizoen na seizoen het aantal meisjes toenemen. In 2020 willen ze de brug slaan tussen deze twee groepen.

Vanaf september konden speelsters tussen 12 en 18 jaar trainen met de U18 meisjesploeg.

Deze trainingen vinden plaats op maandagavond tussen 18.30 en 20 uur. “Het doel is om speelplezier op te doen, ervaringen te delen, techniek bij te schaven en de mogelijkheid te bieden aan de jonge speelsters om met een groep meisjes te spelen”, klonk het bij de club. Trainsters van dienst zijn Marie Rutsaert, speelster bij Leuven en coach U16, en Sara Pille, eveneens een speelster van Leuven en de U6-coach. “Het was voorbije zaterdag onze startdag van de U15 meisjes in competitie met alle clubs op Kituro. Alle clubs speelden gemengd, zodat iedereen de kans krijgt om op haar of zijn tempo te groeien. Daar speelde Charlotte Van den Broeck, een U14-er die normaal bij jongens speelt. Zij scoorde een try. Andere jeugdspeelsters Margot, Xari, Merte en Minne hebben allen gespeeld voor de tweede ploeg. Dat zijn meisjes die uitkomen bij de U16 en U18, er komt dus al snel schot in de zaak”, wist Rutsaert.

Op de trainingen op maandag wordt er niet aan de speelsters gevraagd om te kiezen tussen hun (gemengde) ploeg en de meisjesploeg. Ze kunnen gewoon bij beide spelen.

Trommel dus je zusjes, buurmeisjes, klasgenoten, dochters op en laat hen proeven van de nobele rugbysport. Ook vanavond staat er een training op til aan de velden aan de Koetsweg 204 A in Kessel-Lo. Contacteer coach Marie Rutsaert gerust voor meer informatie via marie.rutsaert@rugbyclubleuven.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *