logo Casalina

Zaalsporten minstens een maand op slot door covid 19

Zaalsporten minstens een maand op slot door covid 19
Dit volleybalbeeld zullen we vanaf woensdag even niet meer zien

Het leeuwendeel van de zaalsporten worden vanaf woensdag opnieuw en voor minstens een maand stilgelegd. Enkel (tafel)tennis, badminton en gymnastiek ontspringen even de dans. Outdoor kunnen de hockey-, rugby- korfbal- of voetbalcompetitie voorlopig even verder, zo verkondigde Vlaams minister van Sport Ben Weyts.

Alle indoorsporten waarbij de afstand van anderhalve meter niet gewaarborgd worden even in de spreekwoordelijke vriezer gestoken. Buiten (tafel)tennis, badminton, tafeltennis en gymnastiek wordt alles verboden zoals volley-, hand- en basketbal. Ook zaalvoetbal en de gevechtssporten zijn hier ook het slachtoffer van, de gevechtssporten zijn het zwaarst getroffen gezien ze al vele maanden niet konden trainen tot onlangs en nu is het weer naar af voor hen. Enkel voor top- en profsporten wordt een uitzondering voorzien, net zoals voor de jeugd jonger dan twaalf jaar.

In nationale 2 A zag libero Nick Willems van Bevo Geetbets de bui al hangen.

“Het is eigenlijk zeer spijtig dat we weer in deze situatie verkeren, maar het zat eraan te komen. Op nationaal vlak telden we in de competitie om en bij de twintig afzeggingen het voorbije weekend. Het is wel spijtig want we zaten in een goede flow na de 3-1 tegen Waremme VBCB van het voorbije weekend. Mijn vriendin heeft ook in quarantaine gezeten door covid 19-geval in haar ploeg, maar zelf heeft ze dan negatief getest”, reageerde Willems gelaten.

Outdoor sporten mogen voorlopig blijven plaats vinden, de kleedkamers en douches moeten in de meeste gevallen voorlopig wel dicht.

De kantines mogen open blijven, maar blijven onderworpen aan de bestaande horecaregels. Outdoor is er maximaal een publiek van vierhonderd personen toegelaten, behalve als het om een uitzondering gaat. Kortom de sporten gaan van code geel naar oranje. Op 9 november volgt een nieuwe evaluatie op basis van de coronabesmettingscijfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *