logo Casalina

De U16 meisjes en jongens van Hasselt Stix kijken naar de toekomst

De U16 meisjes en jongens van Hasselt Stix kijken naar de toekomst
De u16 girls 4 van de Stix hebben er zin in

Dat Hasselt Stix een goede jeugdwerking heeft, is al langer duidelijk. De jonge club bracht al heel wat goede jeugdspelers en -speelsters voor die meedraaien in de nationale jeugdselecties en kan ook in elke jeugdcategorie van U14 tot en met U19 ploegen laten meedraaien op nationaal niveau.

Het is dan ook logisch dat German Albornoz die verantwoordelijk is voor de meisjesploegen en Emanuele Iossa die de jongens onder zijn vleugels neemt, een mooie toekomst zien voor de Hasseltse club.

Bij de meisjes spelen U16 Girls 4, U 16 Girls 3 en U16 Girls 2 in de verschillende regionale reeksen. U 16 Girls 1 van coach Tarik Remans draait bovenaan in het klassement van nationaal 1 mee. Alle teams trainen twee of drie keer per week en volgen techniek- en fysieke training.
De teams ondersteunen elkaar onderling wanneer dat nodig is en organiseren in november zelfs een gezamenlijk feestje om de sfeer nog beter te maken. Verschillende tweedejaars U16 krijgen ondertussen ook de nodige uitdaging en mogen meedraaien met de damesteams van Hasselt Stix. Zo wennen ze aan seniorenhockey en kunnen ze wedstrijdervaring op een hoger niveau opdoen.

De U16 girls 1 met coach Tarik
De U16 girls 1 met coach Tarik

De U16 Boys 1 wonnen al bijna elke match in nationaal 2. De U16 Boys 2 komen na een trage start goed op dreef in VHL 2. De ploegen hadden de laatste weken af te rekenen met pech en moesten creatieve oplossingen zoeken voor een aantal gekwetste keepers en veldspelers.

Sfeerbeeld bij de U16 boys 1
Sfeerbeeld bij de U16 boys

Coaches Matias Rodriguez en Emanuele Iossa overleggen wekelijks zodat beide ploegen elkaar in een zo optimaal mogelijke samenwerking kunnen versterken. De jongens uit het tweede team krijgen doorgroeimogelijkheden naar de eerste ploeg, en ook hier kijken de coaches al naar de toekomst. Gemotiveerde en getalenteerde tweedejaars krijgen de mogelijkheid om geleidelijk aan mee te trainen en te spelen met de Herenploegen van Hasselt Stix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *