logo Casalina

Guillaume Seye pakt negende seizoenszege in Sluitingsprijs Heist-Goor

Guillaume Seye pakt negende seizoenszege in Sluitingsprijs Heist-Goor
Vlnr Lynneke, tweede Bzdenga, winnaar Seye en derde Geens

Guillaume Seye uit Wolvertem was in de laatste meters in de laatste wegkoers van het seizoen de snelste van een kopgroep van vier in Heist-Goor. Hij ontsnapte met zeven anderen in de zevende lus, de doortocht nadien bleven ze nog met vier over. Ze verkregen twee minuten bonus en spurtten om de zegetuil.

Door corona was het enkele jaren geleden dat deze sluitingskoers in een organisatie van de Goorse Wielervrienden werd gereden

Pastoor Jef Bats (83) gaf de start van de koers die 20 lussen van 5,5 kilometer telde, goed voor een totaal van 110 wedstrijdkilometers. Pastoor Bats is afkomstig uit Berlaar-Heikant en ging in 1985 aan de slag in Heist-Goor, kortom al 37 gezegende jaren. Hij ontfermde zich naast Goor ook over de parochies Zonderschot, Itegem, Booischot en Pijpelheide en toonde zich enthousiast over de koers, deze Ereprijs Jan Baestaens. Brent Clé uit Gijmel wou ook starten. Door mechanisch defect en gebrek aan reservefiets was het afscheid aan zijn Stageco CT veel minder dan verwacht.

Pastoor Bats opende de koers in zijn Heist-Goor
Pastoor Bats opende de koers in zijn Heist-Goor

In de eerste rondes was er sprake van enkele speldenprikken, niemand raakte weg. De eerste premie was voor voormalig prof Enzo Wouters uit Lichtaart. Op het einde van lus vier probeerde een beperkt gezelschap met onder andere Thijs Ulens uit Mechelen, de Nederlander Frank Van Den Broek, streekrenner Gerrit Van Bellingen uit Betekom en thuisrenner Nick De Weerdt uit Booischot te versnellen. Zegekoning Rutger Wouters uit Koersel, die er al 32 op zak had, ging in de tegenaanval. Het peloton volgde vlakbij. Rutger Wouters pakte de eerstvolgende premie.

In het begin van ronde zeven trok een octet ten aanval daarbij al Seye, Vinny Bzdenga uit Opglabbeek, Jonas Geens uit Nijlen en Van Den Broek, deze werden aangevuld door onder andere Sven Verbeeck uit Rotselaar en de Nederlander Jarno Gmelich Meijling. Exact een lus later waren ze nog met vier, Bzdenga, Seye, Van Den Broek en Geens.

Stelselmatig vergrootte hun bonus tot iets boven de twee minuten. Onder andere de Australiër Robert Matthews uit Maastricht, zijn verhaal kan u hier nog eens lezen, Ward Schoevaers uit Zemst, Gerry Druyts uit Brecht, Ulens, Jelle Van Genechten uit Herselt, Julien Desmarets uit Beersel, Jonas Bresseleers uit Brasschaat en Simon De Ridder uit Everberg poogden het tij te doen keren vanuit het peloton. Vooraan verdeelden ze ondertussen de premies onder elkaar.

Met nog enkele rondes in de aanslag was het de beurt aan zegekoning Wouters en Louka Matthys uit La Louvière om zich van het peloton te ontdoen. Ze kwamen maximaal op iets minder dan een minuut van de voorhoede. Na veel aanvallen en surplacen werd er om winst gespurt. Seye haalde het voor Bzdenga, Geens en Van Den Broek. Deze laatste had een serieuze aanval geplaatst en betaalde dit cash aan de meet. Wouters werd vijfde voor Matthys, voormalig nationaal kampioen Tom Timmermans uit Vollezele won de pelotonspurt om plaats zeven voor streekrenner Joppe Heremans uit Heist-op-den-Berg.

De weduwe van drijvende kracht in de koers decennia terug Louis Van den Broeck, Lynneke (93) reikte de prijzen uit aan de drie eersten.

“Ik reed vorig weekend nog met de Nederlander Van Den Broek en weet wat hij waard is. Door een breuk vooraan zaten we opeens met zijn vieren. Statistisch gezien heb je meer kans op winst met vier dan met zijn achten. Ik heb nog niet veel in de spurt gewonnen, maar deed dat hier nu met een fiets voorsprong. Ik ben tevreden met mijn negen zeges”, aldus winnaar Seye. Zijn volgende race is normaal gezien Gent-Staden in 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *