logo Casalina

Herentse paratriatleet Jan-Willem Verhaegen terug aan de slag na vier jaar pauze

Herentse paratriatleet Jan-Willem Verhaegen terug aan de slag na vier jaar pauze
Verhaegen te voet in Aarschot Credits Charlotte Verhaegen

Na een pauze van een kleine vier jaar is para-triatleet Jan-Willem Verhaegen, die afkomstig is uit Herent, opnieuw begonnen met triatlon. Eigenlijk was het de bedoeling om aan duatlon te doen. Gezien de internationale instanties niet geloofden dat hij dit tot een goed einde kon brengen, moest hij zich toespitsen op triatlon.

“Ik ben eindelijk terug (triatlon)wedstrijden aan het doen. Ik nam een kleine maand geleden deel aan de Hageland Powerman Triathlon over de één derde afstand. Over tien dagen op 21 augustus doe ik nog een halve triatlon in Menen. Op 10 september de halve in Nederlandse Almere  en op 18 september de sprinttriatlon in het Nederlandse Roermond wat tegelijkertijd meetelt als Nederlands en Belgisch kampioenschap paratriatlon”, wist Verhaegen die voor de liefde verhuisde naar zijn vrouw Nele en wel naar Halle.

“Ik had eigenlijk wat te weinig gezwommen”

“Ik heb lang gedacht om me op duatlons te concentreren, maar de internationale triatlon unie wilde mij niet laten starten. Ofwel zou ik met mijn fiets andere atleten zou hinderen. Ofwel negeren ze me totaal. Ik wou het liefst van al de duatlon in Zofingen doen. Ik heb drie keer gemaild naar de scheidsrechter om uit te leggen dat ik echt goed loop en mijn streng trek in het fietsen, maar ze antwoorden gewoon niet”, meldde Verhaegen. “Triatlon is dus mijn tweede keuze en op die manier had ik dus tot de tweede van juli niet gezwommen. Het gaat nu aanzienlijk beter, ik zwem twee keer per week. De triatlon moet lang genoeg zijn, na het zwemmen lig ik meestal hopeloos achter.”

Verhaegen in actie op de fiets Credits Hans Van Nuffelen
Verhaegen in actie op de fiets Credits Hans Van Nuffelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *