logo Casalina

Jeugd KHC Leuven zet fikse stappen

Jeugd KHC Leuven zet fikse stappen
De U19 girls van Braxgata Boom en KHC Leuven enkele jaren terug

In de recentste Youth Performance Index hockey vrijgegeven door La Libre Belgique doen de Leuvenaars het meer dan prima. Ze stomen door van de tiende naar de derde positie. De Waterloo Ducks toppen de lijst gevolgd door Orée en dan is Leuven aan de beurt. Vooral de vrouwelijke jeugdteams aan de Hertogstraat doen het meer dan behoorlijk, maar meer is op komst … volgens voorzitter Roel Soetens.

Vooral de meisjes deden het prima

“Het gaat snel we gaan van plaats tien naar drie. De voorbije jaren deden bijvoorbeeld de Dragons het ook goed in deze ranking die al tien jaar bestaat. Dat is de enige referentie op dat vlak. Ik werd over onze goede prestaties tijdens de jeugd play-offs nog aangesproken door andere teams. Vooral onze dames boekten onder meer bij de U16 en U14 succes. Bij de jongens stond de jeugd klaar om de spreekwoordelijke top te bestormen in 2019, maar toen kwam corona om de hoek kijken zodat ze die stap vooralsnog niet hebben gezet. Ze speelden die periode eens een half en eens driekwart jaargang. Ik verwacht dat ze komend seizoen een stap vooruit zetten.”

KHC Leuven na afloop van de match voor het scorebord
De leden van dit team trainen al mee met de eerste ploeg

Deze evolutie komt de eerste teams uiteraard ten goede

“De beloftevolle meisjes zullen aansluiting vinden bij de eerste ploeg. We willen dat ze allemaal, zowel de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde team en misschien verder, op zo’n hoog mogelijk niveau spelen. Onze verhuis naar de nieuwe locatie in 2016 bracht een groei met zich mee, zowel in de diepte als in de breedte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *