logo Casalina

RWL Sport B wil beter doen en kan opnieuw scherprechter spelen met jeugdinbreng

RWL Sport B wil beter doen en kan opnieuw scherprechter spelen met jeugdinbreng
RWL Sport B anno 2021-2022

Vierdeprovincialer RWL Sport B won thuis tegen derbyrivaal SC Aarschot B met 6-1. Sportief verantwoordelijke en T2 Gert Bauwens uit het naburige Gelrode hoopt om minstens even goed te doen als de vierde plaats van vorig seizoen, momenteel staan de zwart-oranje-blauwen op positie vier na vijf speeldagen. Bij de voetballers uit het Aarschotse is de drijfveer om zoveel mogelijk eigen jeugd in hun eerste teams te incorporeren.

Bauwens zelf speelde zijn hele jeugd bij KTH Diest, in de eerste ploeg bij de zwart-witten was hij doublure in doel voor Mark Volders, na zijn loopbaan bij de topklassers Lommel, Moeskroen, Beveren en Sint-Truiden. Met het oog op spelen verhuisde hij naar provinciale reeksen. Daar maakte hij op negen jaar tijd zeven promoties mee, dat gebeurde onder andere met VK Linden, KFC Diest en het toenmalige Okselaar. Enkel bij Wolfsdonk lukte promoveren niet, net daar begon hij zijn trainerscarrière. Hij was er even keepertrainer vooraleer hij T1 was bij Holsbeek, bij Diest was hij nadien T3 en beloftencoach. Hij kwam weer bij de Wolfsdonk Sport terecht en werd oefenmeester van de U17. “Ik bleef hangen bij de club die mee evolueerde in het huidige RWL Sport”, opende Bauwens. “De tandem met trainer Jo Blockx, die van SK Deurne komt, werkt goed.

Gert Bauwens van RWL Sport met een huisgenoot die ook graag met de bal speelt
Gert Bauwens van RWL Sport met een huisgenoot die ook graag met de bal speelt

“Ons team is volledig samengesteld uit eigen jeugd. We starten over enkele weken met onze talentenlijn. De betere U17, U19 en leden van het B-team worden samengenomen. We gaan er twee jaar mee werken en een extra dimensie geven, zodat ze kunnen aankloppen hij de eerste ploeg in tweede provinciale, waar ongeveer 70 procent tot eigen jeugd behoort”, aldus Bauwens die als sportief verantwoordelijke mee instaat voor de doorstroming van de jeugd. “Ik heb een stapje opzij heb gezet om mij meer bezig te houden met de jeugdwerking en het brengen van jeugd in B- en A-team. Als TVJO zat hij met hun postformatie groep de talentenlijn op om de jeugdopname te verbeteren en te vergemakkelijken.

Een misstap tegen SC Aarschot B kon, tegen Schaffen mogelijk niet

“We komen 0-1 achter door een opéénvolging van individuele fouten. Tegen Aarschot B viel dat nog relatief makkelijk goed te maken. Tegen volgende tegenstander Schaffen mogen we dat gegeven vergeten, die geven ons zo’n kans niet. Zij komen stilaan op dreef met een 6 op 9 en we spelen daarenboven op hun veld. We willen minstens even goed doen in vergelijking met vorig seizoen, toen waren we de scherprechter in de reeks. We gingen met 1-4 winnen op Bertem-Leefdaal B die toen hun titelambities moesten opgeven. We mikken dit seizoen nog ergens op zo’n uitschieter.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *