logo Casalina

Len Dejonghe waagt op de weg zijn kans bij continentale Geofco Doltcini Matériel-Vélo

Len Dejonghe waagt op de weg zijn kans bij continentale Geofco Doltcini Matériel-Vélo
Len Dejonghe en ex-renner en manager Geoffrey Coupé

Wielrenner Len Dejonghe zal aan het einde van dit jaar het Team Deschacht-Group Hens-Maes containers verlaten voor het Continentale wegteam Matériel-Vélo.com. Dit jaar beter bekend als het Geofco Doltcini Matériel-Vélo Cycling team. Omdat de twee voorbije veldritseizoenen niet hebben gebracht wat ervan werd verwacht, besloot hij om zijn crossactiviteiten drastisch terug te schroeven. 

Hij wil zich in 2023 focussen op een volledige wegcampagne

“Hij krijgt de kans om volgend seizoen een trapje hoger aan te treden en voor een UCI Continentale wegploeg uit te komen. Waarom hij koos voor deze uitdaging is omdat hij bij dit team de kans krijgt aan te treden in zowat alle 1.1 en 1.2-wedstrijden in België. Hij krijgt kansen in onder meer de Ronde van België, de Ronde van Luxemburg en andere mooie koersen in binnen en buitenland. Het is voor hem een mooie kans om zich te tonen in deze grote wedstrijden en te kijken of er eventueel een echte wegcarrière voor hem is weggelegd. Na een paar gesprekken met manager Geoffrey Coupé waarin ondermeer besproken werd dat Len zijn eigen wegprogramma voor 2023 mag uittekenen, zette hij gisteren zijn handtekening onder een verbintenis voor het seizoen 2023”, wist vader en begeleider Wim Dejonghe.

Len start zaterdag met de profs in Tienen in de Potteriekoers. Dan volgt woensdag de profkoers in Berlare, daartussen de thuiskoers in Nieuwrode en dinsdag ook profkoers in Zele. Afsluiten doet hij bij de familie in Melden (09/10) en de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen (11/10).

Normaal zal hij het volgende wegseizoen aanvatten met als voorbereiding de Tour of Sharjah eind januari in Dubai

“Ik wil nogmaals Bart en Guido Verschueren bedanken voor de vele jaren vertrouwen en alle mogelijkheden en steun die ik van hen heb gekregen. Dit om in mijn laatste maanden als junior en mijn hele beloftenperiode om te proberen een cyclocrosscarrière uit te bouwen. Ik wens hen veel succes met het huidige team”, besluit Len uit Wilsele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *