logo Casalina

Speaker Florent en Reportageteam Express zetten er een punt achter na net geen dertig jaar

Speaker Florent en Reportageteam Express zetten er een punt achter na net geen dertig jaar
Vlnr het team: Florent, Stefaan, Yvette en hun vriend Franky

Reportageteam Express bestond net geen dertig jaar. Speaker, secretaris en vocaal uithangbord Florent Van Der Weyden (60) uit Bunsbeek was voor velen de voorbije decennia het eerste herkenningspunt op de koers. Al vanop afstand kon je hem horen. Door gezondheidsproblemen zag hij zeer recentelijk geen andere optie dan er een punt achter te zetten.

Florent kreeg de speakermicrobe te pakken toen hij veertien was, zijn eerste koers waarvan hij de commentaar voorzag, was in Waanrode. Florent is afkomstig uit Molenbeek-Wersbeek, deelgemeente van Bekkevoort, waar in de tachtiger en negentiger jaren veel koersen werden georganiseerd. Het is duidelijk waar hij de smaak te pakken kregen. In 1988 begon de slager van beroep met een reportageteam. In 1993 werd hun vzw gevormd. In het begin waren ze actief op vijf à zes koersen per seizoen. Dat evolueerde al snel naar ruim 120 wedstrijden. Zijn vrouw Yvette, schatbewaarder Stefaan en crossvriend Franky staken waar ze konden een handje toe.

De voorbije jaren stonden ze onder meer op de Druivenkoers in Overijse, de GP Jef Scherens in Leuven en de vijfdaagse Ronde van Vlaams-Brabant, maar de grote koersen lieten ze stilaan voor wat deze waren.

Dennis Coenen aan de microfoon bij Florent in Hakendover Foto Jean Bollaerts
Dennis Coenen aan de microfoon bij Florent in Hakendover Foto Jean Bollaerts

Net voor de Ronde van Vlaams-Brabant kreeg Van Der Weyden gezondheidsproblemen en werd nadien gehoopt dat hij alsnog een comeback zou kunnen maken in 2023, dat kan u hier nog eens nalezen.

Ondertussen haalde de realiteit de koers jammer genoeg in en stopte Flory en in zijn zog zijn team

“In de eerste plaats willen wij u danken voor het vertrouwen dat u stelde in ons. Tot onze spijt moeten wij u melden dat wij onze activiteiten vanaf heden stopzetten. Onze gezondheid laat het niet lager toe om onze hobby op een goede en gezonde manier verder te zetten. In eerste instantie zijn wij op zoek gegaan naar iemand die interesse had in onze hobby. Helaas hebben wij deze niet gevonden. Wij hebben ondertussen contact opgenomen met onder andere Wim Ruelens van de Rodania Volgwagens en zijn Sport Omroep. Hij zal in de toekomst zijn uiterste best doen om jullie van dienst te zijn”, klonk het.

We zeggen Florent en zijn team zeker niet vaarwel maar een “tot ergens onderweg”. Ze verdienen minstens een standbeeld om week na week onze jeugd te motiveren tot koersen en presteren, weer of geen weer, ze stonden er steeds paraat voor een woordje uitleg of troost aan de deelnemers van hun koersen. Moest je ze ergens bespeuren, hen een glaasje trakteren is zeker niet verboden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *