logo Casalina

Pistekampioen viert zijn diamanten bruiloft vooraleer het werelduurrecord aan te vallen

Pistekampioen viert zijn diamanten bruiloft vooraleer het werelduurrecord aan te vallen
Pistekampioen Herman Derdin en Josée Heremans uit Begijnendijk

Onlangs vierden Herman Derdin (81) en zijn echtgenote Josée Heremans uit Begijnendijk hun diamanten huwelijksjubileum. De Belgische pistekampioen in zijn leeftijdscategorie trad 60 jaar geleden met zijn geliefde Josée in het huwelijk.

Zij mochten uit naam van schepen David Dupont en vertegenwoordiger Patrick Breuls een geschenkmand van hun gemeente Begijnendijk in ontvangst nemen. Hierin bevond zich ook een felicitatiebrief van ons koningspaar en een mooie medaille.

Ondertussen is Herman volop bezig met alle sportieve voorbereidingen ter verbetering van het werelduurrecord op de piste, maar een glaasje witte wijn kon er op deze heuglijke dag wel af. Als alles meezit kent deze viering binnenkort een vervolg krijgen en wel op wereldschaal. Dat kan op de nieuwe wielerpiste van Heusden-Zolder waar hij een gooi doet naar het werelduurrecord. Hij stelde op voorhand 39 kilometer en 10 meter als doel voorop. Ongeveer een jaar geleden verbeterde hij ook al het Belgisch uurrecord, dat presteerde hij op de Gentse wielerpiste aan de Blaarmeersen.

In clubverband fietst hij voor WTC De Ware Vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *