logo Casalina

Ook internationaal valt TK Werchter in de prijzen

Ook internationaal valt TK Werchter in de prijzen
Team TK Werchter op de BIAC

Aan de uitlopers van de Britse Cotswolds, in de regio van glooiende heuvels en grazende schapen, ging de internationale wedstrijd BIAC in Bristol/Yate van start voor een honderdtal teams uit alle uithoeken van Europa. Ook TK Werchter vaardigde vier van haar oudere teams af naar de Engelse havenstad.

Titelverdedigers Julie Vandeyck-Janne Sommers-Lotte Somers zijn nog steeds door blessures geplaagd. Ze konden de kans om hun BIAC-titel bij de seniores te verlengen jammer genoeg niet benutten.

De vier Werchterse teams, één meisjespaar en drie meisjestrio’s, kwamen allemaal in actie in de leeftijdscategorie 12-18 jaar. Meisjespaar Nyota Olefs en Maïté De Bock beten in de kwalificaties op zaterdag de spits af met hun balansoefening. De zenuwen voor hun eerste internationale wedstrijd samen stonden wat gespannen en dat zorgde voor enkele onregelmatigheden. Even later brachten ze wel een behoorlijke tempo-oefening en konden zich zo voor de finaleronde kwalificeren.

Bij de 12-18 trio’s konden we vuurwerk verwachten in een straffe reeks met onder meer de kersverse Europese kampioenen uit Engeland. Zij toonden zich oppermachtig, maar kregen wel stevig weerwerk van Werchters trio Maité De Ridder, Louise Janssens en Fien Voet. Na hun tempo- en balansoefeningen met mooie technische scores kwalificeerden zij zich als tweede voor de finaleronde. Ook Orphée De Bock, Mila De Wit en Anna De Schryver deden het uitstekend in de kwalificaties. Hun beide oefeningen waren goed voor een vierde plek in de ranking en dus konden ze ook op die stek uitkijken naar de finale. Enkel de acht beste teams werden na de kwalificaties toegelaten tot de finaleronde op zondag. Barbara Krukowska, Olivia Jehoul en Yasmine Bwirire kwamen jammer genoeg een puntje tekort om zich bij de finaleteams te voegen. Zij sloten hun wedstrijd af op de elfde plaats.

Op de tweede wedstrijddag ging het dan echt om de knikkers. Bij de meisjesparen staken Nyota Olefs en Maïté De Bock een tandje bij in de finale en namen de zilveren medaille mee naar huis.

Nyota Olefs en Maïté De Bock blij met zilver
Nyota Olefs en Maïté De Bock blij met zilver

Orphée De Bock, Mila De Wit en Anna De Schryver verdedigden hun vierde kwalificatieplek met veel schwung, maar een tijdsfoutje en wat technische strafpunten brachten hun naar een zesde plaats. Maité De Ridder, Louise Janssens en Fien Voet lieten ook in de finale hun tweede positie niet meer los en voegden zo een derde zilveren medaille toe aan hun seizoenspalmares. Een prachtig resultaat voor dit sterk bezet internationaal toernooi. Hierdoor tanken Maité, Louise en Fien ook flink vertrouwen voor hun deelname aan de selecties voor de acro-wereldkampioenschappen (World Age Group Competition) later dit jaar.

Maité, Louise en Fien eveneens meer dan blij met zilver op de BIAC
Maité, Louise en Fien eveneens meer dan blij met zilver op de BIAC

Volgend weekend (10-11/02) trekt de officiële Belgische competitie zich op gang met een eerste voorronde in Bazel (Kruibeke). Deze voorrondes zijn belangrijk voor de kwalificaties voor de Vlaamse en Belgische kampioenschappen in april en mei van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *