logo Casalina

Meiden VC Molenstede bevestigen na prima seizoen

Meiden VC Molenstede bevestigen na prima seizoen
De meiden van Molenstede vieren hun zege

De volleymeiden van Molenstede blijven bovenaan de ranking staan in tweede promo b, dit na een 0-3 zege op het jonge en strijdvaardige Feniks Haacht B. De geel-zwarten waren vorig jaar promovendus in deze reeks en deden lang mee voor de eindronde, ook dit jaar laten ze mooie dingen zien.

Bij Feniks B is er een ware verjongingsoperatie gaande. Drie speelsters van de U15 stonden op het veld, twee U15 langs de kant. Bij de bezoeksters waren er twee geblesseerden niet bij. De wedstrijd begon iets vroeger dan gepland, vandaar dat de groepsfoto met beide teams hierbij achterwege blijft. De bezoekers, waarbij Van Oudenhoven en Schoensetters prima in de receptie acteerden. Schoensetters kon ook prima smashen. Ze liepen gezwind uit tot 14-21 en concluderen dat met winst in de eerste set, 22-25.

Feniks B in de aanval, Molenstede bekijkt het
Feniks B in de aanval, Molenstede bekijkt het

In set twee is het enorm veel spannender, de servicedruk van de roodhemden ging stelselmatig de hoogte in. Tussendoor pikte bezoekster en kapitein Herremans andermaal de puntjes mee na rake aanvallen. Het ging op en neer, de 21-21-tussenstand verduidelijkte dat des te meer. Daarna was de veer gebroken bij het thuisteam en werd het 22-25.

Molenstede blij nadat ze een set pakken
Molenstede blij nadat ze een set pakken

In set drie raakte Feniks B meermaals centraal door de Diestse receptie, dat bracht hen op 11-7. Toch kon Molenstede dankzij aanvallende vuurkracht de volledige situatie nog omkeren en kwamen ze via 19-20 op 20-23 via een gekruiste smash van uitblinkster Vermeiren. De eerste matchbal op 21-24 werd nog gemist, de tweede was raak, 22-25 en de drie punten waren binnen. Hierdoor staan de zwart-gelen gedeeld tweede met Berg-Op Wijgmaal B en BVS Aarschot. Feniks B is nog op zoek naar de eerste punten, het zag vier talenten naar de A-ploeg trekken en wacht samen met VBC Betekom nog op de eerste punten.

Sets: 15-25, 22-25, 22-25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *