logo Casalina

KHC Leuven zendt zijn dochters uit naar het beloftenwereldkampioenschap in Chili

KHC Leuven zendt zijn dochters uit naar het beloftenwereldkampioenschap in Chili
De Belgischen en de Duitsen verzusterden na hun vriendschappelijke interland voorbije zomer

De achttienkoppige selectie voor het wereldkampioenschap van de U21 in het Chileense Santiago (29/11-10/12) van de Young Red Panthers bevat vier speelsters van KHC Leuven. Perrine De Clerck, Lisa Moors, Loes Palfliet en Emma Plets gaan de Leuvense kleuren bij de verdedigen op het wereldkampioenschap voor beloften, volgende week vertrekken ze.

Verdediger Emma Plets (17) uit Leuven pakte in juli nog zilver op het EK voor de U18 in het Duitse Krefeld. Dit deed ze in het gezelschap van jonge medegeselecteerden De Clerck en Moors.

“In Krefeld beleefden we een enorm mooie ervaring, maar het wereldkampioenschap in Chili wordt al helemaal uniek voor ons. We zullen zeker alles op alles zetten om met een medaille naar huis te komen. De match op Krefeld zit misschien nog een beetje in het achterhoofd, maar ik denk niet dat het een grote rol speelt. De teams zijn sowieso anders. Het zou meer kunnen spelen als het op shoot-outs zou uitkomen, maar aangezien het een poule wedstrijd is, heeft het volgens mij weinig of geen invloed. Het is niet evident om het te combineren met school, ik zit nog in het 6de middelbaar, maar de school was wel flexibel en bereid om te overleggen. Het wk valt voor een stuk in mijn examenreeks. Wanneer ik terug kom heb ik anderhalve dag om mijn jetlag te verwerken en dan start ik met mijn examens. Ik zal er ook twee na de kerstvakantie afleggen en proberen om tijdens ons tornooi een beetje te studeren waar het kan”, aldus Plets.

Aanvallende kracht Loes Palfliet (19) uit Boutersem schrok in eerste instantie ietwat van de beloftenselectie.

“Het was even geleden dat er zo’n harde selectie viel. Er verdwenen flink wat talentjes uit. De mogelijkheid bestond dat we met zes Leuvensen naar dat WK konden. Uiteindelijk vielen mijn zus Mien en Lisl Denef af, dat vond ik jammer”, opende Pafliet. “In het begin van het jaar werd er even gesproken over medaillewinst, maar ondertussen werd er niet meer ingegaan op onze ambities. We bevinden ons in een pittige poule met daarin Duitsland, Canada en Indië. Die laatste tegenstander bekampten we net voor de zomer, ze zijn gedreven maar te pakken, net zoals Canada. Op het vierlandentoernooi in Leuven speelden we gelijk tegen de Duitsen, we klopten hen finaal in de shoot-outs, hopelijk nemen ze die herinnering niet mee naar Chili. Eens we door die poules zijn, is een medaille een optie”, aldus de studente kinesitherapie. “We vertrekken volgende week, waardoor we tijd hebben om er ons aan te passen. Door dat WK zijn we wel drie weken les kwijt, die we niet meer kunnen inhalen. Ongetwijfeld zullen we er enkele mooie locaties bezoeken, dat is mooi meegenomen, , maar hockey is en blijft de topprioriteit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *