logo Casalina

Kampioenen op de fiets Thibau Nys, Wannes Galicia, Arthur Soontjens, Glenn Verbeeck en Sébastien Deprée gehuldigd

Kampioenen op de fiets Thibau Nys, Wannes Galicia, Arthur Soontjens, Glenn Verbeeck en Sébastien Deprée gehuldigd
Soontjens, Verbeeck, Deprée, Galicia en Nys werden gehuldigd door hun gemeente Tremelo

Het kwintet bestaande uit Thibau Nys, Wannes Galicia, Arthur Soontjens, Glenn Verbeeck en Sébastien Deprée werd door de eigen gemeente Tremelo in de schijnwerpers geplaatst. Vier van de vijf zijn vooral bekend van hun activiteiten uit het veld. Alhoewel Nys het ook prima doet op de weg, net zoals zijn kameraad Wannes Galicia.

Arthur Soontjens en Glenn Verbeeck werden beiden provinciaal kampioen op de Nossegemse Patattencross. Soontjens bij de beloften en Verbeeck bij de elites. Soontjens won recent ook nog de B-cross in het eigen Baal en droomt er stiekem van om prof te worden. Verbeeck traint veel en hard en neemt veel fans mee naar het veld, klonk het.

Dertienjarige aspirant Deprée werd provinciaal en Belgisch kampioen tijdrijden en veldrijden. Daarenboven voegde de tiener van YCT Demer en Dijle daarbij de eindwinst van de Ronde van Antwerpen toe. Hij durft ook al wel eens kledij vergeten naar een cross toe.

Fietsenmaker Wannes Galicia behaalde de provinciale titel bij de elites 3, dat is de divisie net onder de elites 2 die de “kermiskoersen” van Cycling Vlaanderen rijden. In totaal zijn er een kleine negentig renners bij de elite 3 actief, ze hebben niet zoveel koersen met enkel renners van hun kaliber. Ze mikken voornamelijk op het Belgisch kampioenschap.

Thibau Nys won het beloftenwereldkampioenschap in het veld in het Nederlandse Hoogerheide. Hij won dit seizoen onder andere bij de elites op de Koppenberg en de Amerikaanse wereldbeker in Waterloo. “Talent is niet alles, je moet er ook hard voor werken”, gaf Thibau als goede raad naar de sportieve jeugd mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *