logo Casalina

Jonge doelvrouw Nell Van Dyck maakt de overgang van Jong OHL naar YLA Brugge

Jonge doelvrouw Nell Van Dyck maakt de overgang van Jong OHL naar YLA Brugge
Nell Van Dyck tekent haar contract in Brugge Credits YLA Brugge

Doelvrouw Nell Van Dyck (18) uit Herselt maakt de overgang van jong OHL naar de eerste ploeg van YLA Brugge. Bij de blauw-zwarten zal ze de competitie om een basisplaats moeten aangaan met Jorijn Covent (19). Van Dyck speelde tussen haar vierde en dertiende bij Wolfsdonk Sport, dat ondertussen fuseerde in RWL Sport, en maakte daarna de overgang naar jong OHL. Nu wacht de van oorsprong Aarschotse een profcarrière.

Van Dyck is afkomstig uit Langdorp, maar woont momenteel met haar moeder in Herselt. Ze zit in haar laatste jaar sportwetenschappen op internaat aan het Leuvense Redingenhof. Nell begon op haar vierde bij het toenmalige Wolfsdonk Sport en speelde tot haar negende op het veld.

“Ik was toen het enige meisje, het was toen niet zo vanzelfsprekend om het als meisje te wagen en op een profcarrière te mikken. Op mijn negende raakte de goalie geblesseerd, er kwam een beurtrol voor in doel. Ik vond het wel leuk en mocht blijven staan van de trainer.”

Daarna volgde de overgang naar de provinciale jongens van OHL, daarna naar de beloften. Bij de OHL jeugd eindigde ze het voorbije seizoen vijfde in het klassement, ze deed ook al wat ervaring op bij nationale jeugdteams.

“Blijkbaar waren ze van Brugge naar zes van mijn matchen bij OHL komen kijken, ze werden getipt door een scout. Ze namen ook beelden die ze lieten bekijken door hun doelmannentrainer. Bij het laatste competitieduel zochten ze contact met mijn vader en zo kwamen ze bij mij terecht. Ik mocht op gesprek bij manager en ex-international Leo Van Der Elst. Ik begin op gelijke hoogte met de andere doelvrouw. Ze kwam voorbije seizoen onder de lat terecht gezien de eerste doelvrouw geblesseerd raakte en deed zo flink wat ervaring op. Ze speelde nagenoeg alles en heeft zo een streepje voor. Het vormt voor mij een perfecte uitdaging”, aldus Van Dyck die zichzelf als lijnkeeper bekijkt en ook paraat staat om flink wat mee te voetballen.

Enkele dagen voor haar achttiende verjaardag tekende ze haar contract.

“Ik heb altijd iets willen halen uit mijn sportieve carrière, maar dat leek aanvankelijk niet zo vanzelfsprekend. Gelukkig ben ik goed blijven evolueren en kon ik in mijn voorbije seizoen goed groeien”, besluit Van Dyck die Rode Duivel Thibaut Courtois en Spaanse Barçadoelvrouw Sandra Paños García-Villamil als voorbeelden bekijkt.

Binnenkort zal ze de Champions League finale in levende lijve bijwonen, FC Barcelona zal Wolfsburg bekampen.

Tess Van Dyck voelt zich al thuis in Brugge
Nell Van Dyck voelt zich al thuis in Brugge Credits YLA Brugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *