logo Casalina

Leuven in 2024 gaststad van Europese indoorkampioenschappen hockey

Leuven in 2024 gaststad van Europese indoorkampioenschappen hockey
De U18 girls van België anno 2022-2023 in het toernooi in Leuven onlangs

De Europese indoorkampioenschappen hockey zullen in 2024 in België en zowaar zelfs in Leuven plaats vinden. De Sportoase aan de Philipssite is de locatie waar het oog van de organisatie op viel. Deze kampioenschappen voor mannen zullen er tussen 1 en 4 februari 2024 plaats vinden. Leuven begint een hotspot te worden voor de organisatie van finales van kampioenschappen. Een handvol jaren geleden speelde de vrouwelijke jeugd hun outdoor finale aan de Hertogstraat in Heverlee bij KHC Leuven.

Voorbije paasverlof streek er een internationaale U18 vierlandentoernooi neer voor meisjes met naast België ook Spanje, Duitsland en Schotland als deelnemers. Daar blijft het niet bij, immers eind januari vinden de nationale finales van de indoorcompetitie ook al plaats aan de Sportoase gelegen aan de Erasme Ruelensvest.

Op dit EK spelen tien teams, België is in de B-poule ingedeeld met Nederland, Zwitserland, Polen en Kroatië. In de A-poule nemen Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Oekraïne en Spanje het tegen elkaar op.

De U14 Boys 1 van KHC Leuven en de Stix Hasselt poseren indoor
De U14 Boys 1 van KHC Leuven en de Stix Hasselt poseren indoor, dat kunnen ze in januari 2024 ook

Leuvens schepen van sport Johan Geleyns was opgetogen met het nieuws.

“Dat is enorm goed nieuws, dat is iets moois voor de stad Leuven. We keken al uit naar het vrouwelijke Europese kampioenschap voor de U19 die vanaf juli mede in Leuven zal worden georganiseerd. Dat dit één van de volgende kampioenschappen zal worden en dat net na de finales van de indoorcompetities, dat nemen we er al te graag bij. Ik kan al niet wachten om aan de samenwerking met verschillende partners te beginnen”, reageerde Geleyns.

Het EK indoor voor vrouwen vindt overigens tussen 8 en 11 februari plaats in Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *