logo Casalina

Eerstejaarsbelofte Jonas Vanhulst beleefde een goed eerste seizoen bij de grote mannen

Eerstejaarsbelofte Jonas Vanhulst beleefde een goed eerste seizoen bij de grote mannen
Jonas Vanhulst uit Linter op de koers in Eizer

Voor de wedstrijd in Eizer – Overijse van start werd  eerstejaarsbelofte Jonas Vanhulst (19) uit Linter aan de tand gevoeld over de pittige overgang van de junioren naar de beloften.

“Tot nu toe verliep deze overgang vrij vlekkeloos”, opende Jonas. “Zo kan ik stilaan wedstrijden aan een zeer hogere tempo en meer kilometers per wedstrijd wel aardig aan. Ik werd dit jaar al eens veertiende, dat was in Hoeleden-Dries, in de buurt. Bij de overgang van Brain ² Olympia Tienen waar ik als junior in actie kwam naar Sport en Moedig Genk, waarvoor ik nu koers, waren er grote vraagtekens. Wat ging die nieuwe categorie brengen”, vertelde hij aan de omroeper van Micro Reportage Sport Omroep. “Maar het is per wedstrijd steeds beter en beter blijven lopen”.

Deze maand ligt de focus terug op school, met de goede zorgen van de ouders heeft Jonas nog niet al te veel kopzorgen en zal proberen nog een aantal wedstrijden mee te pikken in de laatste weken van het wegseizoen 2023. Daarna zal de riem er even vanaf gaan, veldrijden of op de wielerbaan gaan rijden zit er voorlopig nog niet in deze winter. Hij zal trainen om de vele kilometers aan te kunnen.
.
“Bij de start van het nieuwe wegseizoen hoop ik dat er voldoende wedstrijden blijven voor mijn categorie. Aangezien het jaar na jaar steeds in daalde lijn blijft gaan”, besloot hij met een kritische noot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *