logo Casalina

White Star Evere wint op KHC Leuven en stelt zo behoud veilig

White Star Evere wint op KHC Leuven en stelt zo behoud veilig
Figueras stelt de zege veilig met de 2-4

Mits winst konden zowel thuisteam KHC Leuven als de bezoekers van White Star Evere een goede zaak doen. Leuven kwam op voorsprong maar de Brusselsen klauwden terug. Ze liepen uit tot 1-3, toen De Cocker de aansluitingstreffer aanbracht leek minstens een punt nog mogelijk. De Spaanse Figueras profiteerde van het gegeven dat Leuven haar doelvrouw Liébin had gewisseld voor een veldspeelster en bracht de 2-4 aan.

Leuven begon offensief en bleef voor het doel van de bezoeksters hangen. Leuvense Fortes kreeg een kans maar haar schot werd afgeweerd door doelvrouw Watelet. Vanden Dael schoot richting doel, de bal werd onderweg nog gedevieerd. Doelvrouw Watelet redde in eerste instantie, Dujardin schoof de rebound binnen, 1-0. Youngsters Van Hee, Boyen, Palfliet en Duthoit brachten wat druk naar voren met zich mee, maar de score doen oplopen konden ze niet. Net voor het affluiten van het openingskwart werd een scherpe voorzet vanaf rechts aan de tweede paal in doel gewerkt door Gaspari, 1-1, een kleine mokerslag voor Leuven.

Dujardin (liggend) werkte de 1-0 tegen de netten
Dujardin (liggend) werkte de 1-0 tegen de netten

Aan het begin van het tweede kwart bleef de bal hangen voor Leuvens doel en Boey nam deze in de kluts op de stick en deze verdween in de verste hoek, 1-2. De bezoeksters bleven dreigen, iets na het half uur nam Masso de bal vol op de stick. Thuiskeepster Liébin weerde de bal uit het doelvlak met de handschoen. Meer en meer bleven de Eversen de helft van de Leuvensen bezetten. Tussendoor brachten Leuvensen Van Hee (schot op doelvrouw) en Dujardin (gemiste strafcorner) gevaar.

In het derde kwart kwamen de roden op 1-3 op strafcorner. Ponthieu bracht de bal voor, Figueras legde af en Dalla Vittoria maakte af, 1-3. Het spel was iets verdeelder maar echt groot gevaar bracht dit kwart niet op.

Dalla Vittoria sloeg toe op strafcorner, 1-3
Dalla Vittoria sloeg toe op strafcorner, 1-3

Leuven moest alles op alles zetten voor puntenwinst en verving Liébin door een veldspeelster om meer te kunnen drukken. In eerste instantie leverde dat succes op. Een strafcorner van Dujardin kwam in de rebound bij De Cocker terecht, haar vizier stond scherp en de 2-3 was een feit. Enkele minuten later kwam er via de linkerflank een aanval tot stand, Figueras werkte deze in de verste hoek af, 2-4. Protest bij Leuven, de thuisspeelsters meenden dat de Spaanse de bal had aangenomen met haar lichaam, de ref wilde er niets van horen. Er volgde nog onder andere een bal op de paal voor Leuven, maar het bleef 2-4. White Star is nu zeker van het behoud.

“Zij openden de score, maar we reageerden snel. Daarna zijn we beginnen scoren. Het was een mooie revanche voor de nederlaag die we er enkele maanden geleden te verwerken kregen”, wist doelpuntenmaakster Figueras.

Leuven heeft nog twee thuismatchen voor de boeg tegen rechtstreekse concurrenten, die ze beiden moeten winnen.

Doelpunten: 7′ Dujardin (1-0), 18′ Gaspari (1-1), 19′ Boey (1-2), 48′ Dalla Vittoria (1-3 op strafcorner), 55′ De Cocker (2-3), 59′ Figueras (2-4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *