Orée wint doelpuntenkermis op KHC Leuven met 4-8

Orée stoomt naar de halve finales van de play-offs om de titel

In de play-offs van het hockey stonden KHC Leuven en Orée tegenover elkaar. De thuisploeg stond vierde in zijn poule, de bezoekers tweede. De blauwen uit het Brusselse deden wat ze moesten doen en namen de drie punten mee naar Sint-Pieters-Woluwe. Een boeiende wedstrijd eindigde op een spektakelrijke 4-8, ondanks het gegeven dat Leuven 2-0 op voorsprong kwam. Tomas Domene was de uitblinker met drie doelpunten.

Na een intens wedstrijdbegin met veel duels was het Leuven die als eerste de neus aan het venster stak. Simon Gougnard zette zich door op de rechterkant, maar zijn schot ging voorlangs. In de achtste minuut was het wel raak voor de Leuvenaars. Jérôme Dekeyser werkte een strafcorner staalhard in de rechterbovenhoek, 1-0. De bezoekende doelman Thieffry was kansloos. Twee minuten later was Leuven daar opnieuw. Lautaro Diaz verlengde het voorzetschot van Gougnard in doel, 2-0, de thuisploeg zat op rozen. Orée ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was Dekeyser die nog het dichtst bij een doelpunt kwam in het eerste kwart. Van dichtbij werkte hij een voorzet naast.

Vier dolle minuten.

Orée was het aan zijn stand en ambitie voor de play-off halve finales verplicht om te reageren in het tweede kwart en dat deden de bezoekers ook. Domene werkte na een snelle tegenaanval over, maar acht minuten later was het wel raak voor Orée. Clement schoot net voor het half uur een zeer discutabele strafcorner hoog in doel, 2-1. Drie minuten later waren de bezoekers daar opnieuw. Nu was het Domene die een strafcorner in doel schoot, 2-2. Het was plots vrouwen en kinderen eerst bij Leuven. De thuisploeg kwam steeds een mannetje te kort en één minuut na de 2-2 was daar de 2-3. De doelpuntenmaker van daarnet, Domene, was nu de aangever. Hij vond met een lage voorzet Simar en die tikte de 2-3 binnen aan de tweede paal. In vier dolle minuten had Orée de scheve situatie helemaal omgedraaid.

Aan het Leuvense doel kon het wel spannen bij een strafcorner van Orée

De bezoekers controleerden het begin van het derde kwart en lang moesten we niet wachten op een nieuw doelpunt. John-John Dohmen vond met een harde bal in de cirkel Simar, die op zijn beurt de bal in doel devieerde, 2-4. Leuven probeerde wel, maar had het moeilijk om echte kansen te creëren in het derde kwart. Orée liet de bal goed rondgaan en na een aanval over verschillende stationnetjes kwam de bal bij Branicki. Hij schoot de bal voorbij thuisdoelman James Carr, 2-5. De match leek gespeeld, maar één minuut later resulteerde een strafcorner voor KHC Leuven in een stroke. Maraite zette zich achter bal en liet de bezoekende doelman Thieffry kansloos in de linkeronderhoek, 3-5. Kon het dan toch nog voor de Leuvenaars?

Leuven kwam met frisse moed opnieuw het veld op. Een strafcorner van Luke Madeley werd gered door Thieffry. Als er nog enige Leuvense hoop was, werd die tien minuten voor het eindsignaal helemaal de kop ingedrukt. Callioni schoot vanuit een scherpe hoek de bal voorbij Carr aan de eerste paal, 3-6. De thuisploeg gaf de moed nog niet op en via een goede actie van Weyers kwam de bal bij Sean Murray. De Ier stond helemaal vrij in de cirkel en werkte de bal eenvoudig in het doel, 4-6. Tomas Domene diepte in het slot van de wedstrijd met twee strafcorners de score nog uit tot 4-8. De Argentijnse spits scoorde met drie strafcorners een hattrick.

Domene scoort één van zijn drie strafcorners Foto: Jordi De Koninck

Doelpunten: 8′ Dekeyser (1-0 op strafcorner), 10′ Diaz (2-0), 29′ Clement (2-1), 32′ Domene (2-2 op strafcorner), 33′ en 39′ Simar (2-3 en 2-4), 49′ Branicki (2-5), 51′ Maraite (3-5 op stroke), 61′ Callioni (3-6), 63′ Murray (4-6), 65′ en 70′ Domene (4-7 en 4-8, beiden op strafcorner).