logo Casalina

Regelmatige Stan Van Tricht eindigt als derde in de vierdaagse International Tour of Rhodes

Regelmatige Stan Van Tricht eindigt als derde in de vierdaagse International Tour of Rhodes
Stan Van Tricht neemt de witte trui in ontvangst Credits Nassos Triantafyllou Photography

De man in vorm van Seg Racing Academy opende de Griekse vierdaagse in Rhodos met een twaalde plaats in de proloog. Daarna volgden een vijfde en twee derde plaatsen wat hem de witte jongerentrui en een derde stek in het eindklassement én daarenboven 27 UCI-punten opleverden in deze International Tour of Rhodes. Eerder behaalde hij al 25 UCI-punten in de ééndagskoers in Rhodos een kleine week terug.

Op voorhand had Van Tricht wel willen tekenen voor die derde plaats overall en de witte trui, toch mikte hij aanvankelijk op ritwinst.

“Voor die derde plaats daar had ik op voorhand wel voor willen opteren. Ik had ook wel eens willen winnen, dat zou niet slecht zijn geweest. In tegenstelling tot die ééndagswedstrijd eerder kon ik twee keer spurten voor winst. De focus lag in eerste instantie op winnen. Gaandeweg schoof ik op in het klassement, bij de start van de slotrit had ik de derde plaats en de witte jongerentrui in handen. Die wou ik op dat moment uiteraard niet meer uit handen geven en gelukkig lukte dat ook”, wist de Hagelander te vertellen. “Het was wel wat nerveus koersen met al die wind. Gelukkig bleef de regen uit en hebben we geen reden tot klagen bij een dertien à veertien graden en mooi weer”, vertelde Van Tricht die maandagvoormiddag op de luchthaven van Wenen wachtte op zijn vlucht naar huis. “De komende weken bestaan uit trainen en een stage met de ploeg in onze Nederlandse uitvalsbasis, Sittard.”

Zijn volgende wedstijd is de meer dan hellende Flèche Ardennaise (zaterdag 09/05).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *