logo Casalina

KHC Leuven zet al een statement in de eerste van twee barrageduels tegen White Star Evere

KHC Leuven zet al een statement in de eerste van twee barrageduels tegen White Star Evere
KHC Leuven (l) en White Star speelden in de seizoensvoorbereiding al tegen elkaar

KHC Leuven zette een flinke stap in de richting van het behoud in topklasse door thuis White Star Evere met 5-1 te kloppen in het eerste van twee barrageduels om het behoud. Leuven was tiende in de reguliere competitie in topdivisie, White Star pakte plaats drie in tweede klasse. 

Leuvense Lisl Denef was één van de uitblinkers met haar snelheid en de enorme druk die ze ontwikkelde op de bezoekende defensie.

“Het was een hele sterke teamprestatie. Het ging heel goed vandaag! Ik kreeg veel ruimte op de linkerflank om mijn snelheid te gebruiken, waardoor ik toch wel een aantal keer de cirkel van de tegenstander binnenkwam. Zelf scoren lukte niet maar strafcorners veroorzaken bijvoorbeeld wel, op die manier konden mijn teamgenoten wel scoren. In dit soort matchen, waar ik veel ruimte krijg, vind ik altijd het leukst. Ik heb dus echt genoten van deze wedstrijd.”

Tijdens de voorbereiding speelden de Leuvensen en Brusselsen al tegen elkaar.

‘Ik denk dat het ook te maken heeft met dat ik persoonlijk net uit blessure kwam in die voorbereiding. Ook hadden we toen net een nieuwe coach en moesten we allemaal nog wat wennen. Vandaag ging het veel beter. Het is ook leuk om onze kapitein en ex-international Lieselotte Van Lindt zo een mooi afscheid als speelster te geven. Ik denk dat er geen beter afscheid bestaat dan eindigen met zo’n match,hopelijk morgen hetzelfde. Ik bekijk de kans dat White Star ons een 5-0 geeft als klein. De match moet natuurlijk nog altijd gespeeld worden.”

Denef mikte haar kans op de Duitse goalie
Denef (7) in actie voor de nationale U18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *