logo Casalina

KHC Leuven geeft in de slotminuten zege weg op Léopold Ukkel

KHC Leuven geeft in de slotminuten zege weg op Léopold Ukkel
Dujardin en Roels (tweede van links) zitten een speelster van Léopold achter de veren

KHC Leuven leek het in hun vijfde match van de playdowns te gaan halen op het veld van het soms stugge Léopold Ukkel. Hun veiliglijkende 0-1 werd diep in “de finale” teniet gedaan door de 1-1 van thuisspeelster Mommens. Na afloop baalde aanvallende kracht Anna-Sophie Roels als een stekker, haar 0-1 resulteerde uiteindelijk in slechts één in plaats van drie punten.

Tot nu toe realiseerden de wit-blauw-roden na de helft van hun nacompetitiematchen na hun verlies op White Star een puike acht op twaalf, dat hadden er tien kunnen zijn.

“Ik vond dat we meer domineerden, dat was zeker het geval in de eerste helft. Als je de statistiek van de circle-entries erop nakijkt hadden wij er 24 en zij net niet de helft, dat reflecteert het gegeven dat we gevaarlijker voor de dag kwamen. Als ze dan in de slotminuten die gelijkmaker scoorden, dan is dat enorm jammer. We hadden zeker de drie punten verdiend.”

Op een ongeveer iets meer dan een week tijd kijken ze de Waterloo Ducks, de leider in de reeks, in de ogen.

“Op korte tijd twee keer tegen Waterloo, dat zal stevig worden. We voelen dat we naarmate deze nacompetitie vordert sterker en sterker aan het worden zijn. We evolueren beter dan sommige ploegen, dat is een bemoedigend gegeven. We zullen zien of we die lijn tegen de Ducks ook kunnen doortrekken. Het zal alleszins een goede test betekenen. We zitten in de helft van de competitie, iedere match is belangrijk. Na ons puntenverlies op Léopold hoop ik dat we tegen de Ducks één of wie weet meerdere punten kunnen sprokkelen om die misstap recht te zetten. We zullen dicht tegen hun niveau zitten, hopelijk zal dat voldoende zijn om tegen hen iets te halen”, wist de Red Panther, die uit Brasschaat afkomstig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *