logo Casalina

Atlas Linter zou graag tot de vijf beste ploegen behoren

Atlas Linter zou graag tot de vijf beste ploegen behoren
Het nieuwe trainersduo bij den Atlas, T1 Kari Vanherwegen (links) en T2 Yorick Antheunis.

Vierdeprovincialer Atlas Linter realiseerde zeven inkomende transfers bestaande uit zes spelers en één hulpcoach in de vorm van voormalig middenvelder Yorick Antheunis die eersteprovincialer KVC Houtem-Oplinter verlaat. Aan uitgaande zijde vielen drie vertrekken te noteren. Een plaats bij de top vijf zouden ze bij Atlas graag gerealiseerd zien, uiteraard in een sfeer van traditie en vriendschap.

Spits Maarten Schiemsky verliet vorig seizoen al Houtem-Oplinter, nu volgt aanvallende middenvelder Yorick Antheunis in zijn zog en verlaat deze ook Houtem-Oplinter. De andere nieuwkomers zijn Tom Max (Landen), doelman Tom Conard (FC Binkom), jonge speler Nick Janssens en Geoffrey Torry (beiden Zoutleeuw, voor die laatste is het zijn tweede passage bij Atlas), Joni Noé (Toekomst Bunsbeek) en centrale verdediger Gillian Vanderhoeft (Stormvogels Drieslinter) versterken de rood-witten. Pieter Knaepen trekt naar de kleur- en reeksgenoten van Budingen, Timo Machiels (FC Neerwinden) en Tim Staes (Buffalo Tienen) trekken ook naar de uitgang.

Sportief verantwoordelijke Omer Vanherwegen elaboreert het één en ander.

“We zijn altijd heel voorzichtig met klassementsambities, zeker als we nieuwe spelers aan onze rangen vervoegden. We willen zeker een rol van betekenis spelen in onze reeks. We spelen al twee à drie jaargangen met een deftig team dat in vierde zijn mannetje staat. We willen graag bij de vijf eersten staan en moesten er promotiemogelijkheden ontstaan, die gaan we zeker niet uit de weg. Onze nieuwe spelers komen uit hogere reeksen, maar spelen hier absoluut niet voor de centen. Ze zijn op een leeftijd gekomen waarop ze voor het plezier nog eens met elkaar een goed en sfeervol geheel willen vormen bij den Atlas. Deze nieuwe ploeg is grotendeels gevormd door oude vrienden.”

De T1 Kari Vanherwegen en T2 Yorick Antheunis zijn nog jong gezien de oudste een prille dertiger is.

“Als club geven we deze jonge trainers graag de kans om zich te tonen en ervaring op te doen. Ze volgden beiden al een trainerscursus en zijn nog met ééntje in de weer. We zijn benieuwd wat ze in hun mars hebben. We hopen over een maand of twee aan de voorbereidingen voor het seizoen te kunnen beginnen. Buiten de voorbereidingsmatchen die trainer Kari probeert te regelen, hopen we ook om de Beker van Linter te kunnen betwisten met Drieslinter, Orsmaal en Heide-Linter. Voorts hopen we in juli om hun jaarlijkse minivoetbalcompetitie te kunnen organiseren daar we onze jaarlijkse spek en eieren, fuif, kien- en bingo-avonden allen zagen wegvallen. Voorlopig is het stil op de club, enkel het geluid van de grasmaaier valt te onderscheiden aan hun stadion in de Pelsstraat.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *