logo Casalina

Hockey in Hoegaarden ziet investeringen in jeugd renderen met vier district selecties

Hockey in Hoegaarden ziet investeringen in jeugd renderen met vier district selecties
Hockey in Hoegaarden ziet investeringen in jeugd renderen met vier district selecties

Onlangs vonden de District selecties plaats en Hockey in Hoegaarden behaalde hierin andermaal een zeer mooi resultaat. Maar liefst vier jeugdspelers haalden de uiteindelijke selectie voor de Belgische District Blue hockeyploeg, opmerkelijk is dat de helft van hen in doel plaats neemt.

Dit resultaat hebben ze te danken aan de recente investering in de verbetering van de sportieve werking voor onze jeugd. De wekelijkse inzet van onze jeugdtrainsters en -trainers onder de professionele leiding van Steven en Jens, zetten ze dan ook graag in de kijker.

De geselecteerden zijn:

Jongens District Blue U14 (°2009): doelman Viktor Vanderborcht, Lennert Raeymaekers en Vince Vanacker.
Meisjes District Blue U14 (°2009): doelmeid Morgane Goos.

De KBHB organiseert in samenwerking met BeGold Nationaal, het District programma om talentvolle jeugdspelers te ontdekken en op te volgen bij hun verdere sportieve ontwikkeling. Dankzij dit programma worden er sportieve en vriendschappelijke banden gesmeed tussen talrijke jeugdspelers uit diverse Belgische clubs. Elke club met een jeugdwerking mag jaarlijks een aantal U13 en U14 spelers afvaardigen naar de “District Selection Days”, waar in totaal zo’n 800 jeugdspelers op verschillende momenten samenkomen om uiteindelijk 6 Belgische District teams te vormen. Naast de trainingen worden er ook wedstrijden gespeeld waarbij de verschillende teams het tegen elkaar opnemen. Benieuwd naar het District programma? Surf dan zeker eens naar www.districthockey.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *