logo Casalina

Crossing Vissenaken stuurt zijn voorzitter naar … Thomas Meunier in Qatar

Crossing Vissenaken stuurt zijn voorzitter naar … Thomas Meunier in Qatar
Crossingvoorzitter Sevenants en Meunier

Crossing Vissenakenvoorzitter Wim Sevenants (48) uit Budingen reisde in het begin van deze week speciaal af naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Dat deed hij niet zomaar, hij deed het voor één van onze nationale helden, Thomas Meunier. Hij liep eind oktober bij Borussia Dortmund een jukbeenbreuk op, na een operatie had hij een beveiligingsmasker nodig en door sprong Sevenants in de bres.

Na twaalf speeldagen bezit Crossing met een 36 op 36 het maximum van de punten in zijn reeks in derde provinciale d. Gedeelde tweedes Tielt-Winge 3000 en Boutersem United volgen op acht punten. Voorzitter Sevenants trok recent even naar Qatar, niet om op zijn lauweren te rusten, maar om een Rode Duivel uit de nood te helpen.

Meunier past zijn masker
Meunier past zijn masker

Hij ontwierp als CEO van de firma Upsports, niet verrassend één van de hoofdsponsors van Crossing, een speciaal masker zodat Thomas zonder zorgen en vooral veilig een rol van betekenis kon spelen tegen Canada. De plaats van de breuk wordt meestal opengelaten waardoor de gevoelige plaats gespaard wordt als het gezicht een impact te verwerken krijgt. De drukpunten zitten op een andere locatie van de schedel. De ogen worden vrij gelaten in de mate van het mogelijke, zo zal het zicht niet te veel belemmerd worden.

“Ik heb de klassieke orthopedie voor sporters aangepast. Bij ons bedrijf UP Sports staan we in voor ander materiaal met een ander design. Meestal wegen zo’n maskers 300 à 400 gram. Het onze amper 80 gram en het is veel flexibeler en comfortabeler om dragen”, wist Sevenants die begin januari in Antwerpen zijn zevende vestiging van UP Sports opent. “Ik heb altijd aan technische orthopedie gedaan in Pellenberg en andere ziekenhuizen. Ik was ook onder andere in de weer met de Antwerp Giants, voetbalclub RSC Anderlecht en de Borlées, dus waarom niet de volgende stap zetten dacht ik zo. We ontwikkelen dit voor wandelaars tot topsporters”, klonk het fier bij Sevenants die al tien jaar bij Crossing zit en er al een handvol jaargangen voorzitter is.

Het masker van Meunier in kwestie
Het masker van Meunier in kwestie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *