logo Casalina

Hockey in Hoegaarden start weldra met aanleg van twee hockeyvelden. Op die ondergrond spelen de nationale teams!

Hockey in Hoegaarden start weldra met aanleg van twee hockeyvelden. Op die ondergrond spelen de nationale teams!
Over enkele maanden zal het er anders uitzien bij Hockey in Hoegaarden foto: Hockey in Hoegaarden

Bij Hockey in Hoegaarden zitten ze stilaan op rozen, ze kunnen stilaan beginnen met de inplanting van twee nieuwe velden in de Zavelkuilstraat. De hoofdaannemer werd aangeduid waardoor alles in een stroomversnelling terecht komt. Begin juli zouden de twee nieuwe volledig uitgeruste hockeyvelden beschikbaar moeten zijn volgens de planning van de hoofdaannemer.

Beide terreinen worden uitgerust met het gelauwerde kunstgras van Lano, type S-Tec Solution Experience ET25, waarop zowel met als zonder water kan worden gespeeld.

“Dit is nota bene de speelmat van onze Red Lions en Red Panthers, want zowel de Wilrijkse pleinen, waar in 2019 Eurohockey 2019 plaats vond, als Uccle Sport, waar datzelfde jaar FIH Pro League in het leven werden geroepen, zijn hiermee uitgerust. Ook andere clubs zoals Beerschot, La Rasante, Orée, de Tigers Keerbergen en Heracles spelen op dezelfde ondergrond. Deze mat is ook gekend voor haar grote zuinigheid qua beregening”, klonk het bij de ambitieuze hockeyvereniging.

De werken starten komende maandag op 26 april.

“Op maandag 26 april starten de werken aan het nieuwe terrein en op 3 mei aan het hoofdterrein. De werken aan beide velden zullen normaal gezien in de eerste week van juli worden afgerond, mede afhankelijk van het weer en het verkrijgen van de finale deelvergunningen.”

Alles samen genomen heeft het totaalproject, dat begon in 2019 en 2021 afgerond zal worden, een kostenplaatje van om en bij de 770.000 euro. Daarin zitten onder andere de kosten voor een electriciteitscabine voor de extra verlichting en pompen, de LED-verlichting van het hoofdveld aangelegd in 2019, de grondwerken verricht in 2020 en een aantal extra afwerkingselementen zoals doelen, parkingverlichting, bijkomende betegeling rond het clubhuis en aan de achterzijde van het hoofdveld en een spelcamerasysteem. Sport Vlaanderen subsidieerde 135.000 euro van het mooie project. Bovendien moet HiH als één van de weinige clubs in België zelf instaan voor hun infrastructuur en dat maakt het project niet eenvoudig, maar ze hebben er goede moed in.

Hockey in Hoegaarden kijkt uit naar een nieuwe, modernere en ruimere speelinfrastructuur vanaf deze zomer en de heropening van het clubhuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *