logo Casalina

Eerste herenploeg van Merode Hockey Grimbergen presteert prima

Eerste herenploeg van Merode Hockey Grimbergen presteert prima
De H1 van Merode Hockey Grimbergen

De eerste herenploeg van Merode Hockey Grimbergen werd een klein anderhalf jaar geleden uit de grond gestampt. Denis De Wagheneire (42) stond vijf jaar geleden mee aan de wieg bij de oprichting van de club en was ook present bij de oprichting van de H1. Hij wil gaandeweg de basis bij de nieuwe ploeg verbreden, de resultaten van dit seizoen zijn alleszins meer dan hoopgevend.

“Het idee om een eerste herenploeg op te richten speelde al enkele jaren in mijn achterhoofd. Het betekende ook een gemis voor me om over een heel terrein te spelen zoals in een ver verleden, met de gents speelden we wel hockey maar over een half terrein. Dat valt niet te vergelijken. Vorig seizoen besloten we om met een speler of acht van start te gaan, maar dat was te weinig om voltallig te kunnen aantreden voor wedstrijden. Samen met de gents bekeken we de situatie en probeerden we voltallig te raken, maar dat was niet altijd makkelijk. Toen kwam corona eraan”, blikte de prille veertiger uit Vilvoorde, hij woont wel op amper enkele hectometers van Grimbergen.

In september 2020 bleek de opstart van de ploeg het seizoen voordien een goede zet.

“Als club investeerden we al veel in de jeugd, nu was het tijd voor de volwassenen. Op die manier is er al een basis voor de eerste ploeg om op termijn dat door te geven aan de jonge garde die doorgroeit vanuit de U19. De eerste stap moest wel gezet worden en bij deze. Het is ook iets voor de jeugd om naar op te kijken”, wist De Wagheneire. “We begonnen in september met een vaste kern van zestien, een verdubbeling tegenover het jaar voordien. Enkele spelers die al gestopt waren met hun carrière en die in Grimbergen woonden kregen zo zin in hockey bij ons door mond-tot-mondreclame. Sinds het competitiebegin sloten er zo nog twee spelers aan.”

In VHL 3 staan de groenen momenteel derde in een reeks met twaalf teams. Hun laatste match was de topper thuis tegen leider Constantia uit Waregem, die werd nipt met 1-2 verloren, toch al een knap resultaat.

“We behaalden goede resultaten met dit spiksplinternieuwe team met spelers tussen negentien en achtenveertig jaar. We hebben toch al een goede kern om door te groeien en dat stemt me tevreden. Bij de jongere spelers zijn er al enkelen die training geven, de ouderen hebben nog de structurele zaken op de club in handen en willen dat op termijn aan de jongeren doorgeven. Naar volgend seizoen toe zal het niet onbelangrijk zijn om nieuwe mensen aan te trekken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *