logo Casalina

Finse belofte Jimi Aalto versterkt de Urbano Cycling Teamrangen

Finse belofte Jimi Aalto versterkt de Urbano Cycling Teamrangen
De Fin Jimi Aalto in actie en op het podium

De Fin Jimi Aalto (18) is de allerlaatste aanwinst van het Urbano Cycling Team uit Zemst. In het verleden toonde hij al aan dat hij een begenadigd tijdrijder is door het voorbije seizoen zilver te pakken op het nationaal kampioenschap tijdrijden voor junioren, toch is zijn beste discipline de sprint.

De eerstejaarsbelofte in spé is aan zijn eerste buitenlandse avontuur toe nadat hij de voorbije seizoenen grotendeels in het eigen Finland koerste.

“Jimi koos voor onze ploeg en dat was grotendeels aan het programma en onze ploeguitstraling te wijten. Vooral de buitenlandse wedstrijden en rondjes spraken tot zijn verbeelding, dit om zijn ambities te kunnen waarmaken. Wij gaan Jimi hier met veel wieler- en sportliefde mee helpen en ook hem bijstaan met onze topomkadering. Welkom in onze wielerploeg, makker”, klonk het bij de ploegleiding. “Ik bekijk mezelf meer als een sprinter. Het is niet dat ik tegen klimmen opkijk of tijdrijden bijvoorbeeld. Ik ben van mening dat de spurt mijn sterkste wapen is.”

De Deen Andreas Brandt Aidel werd eerder ook al aangetrokken, net zoals de neven Jef Meyvis en Diederik Pemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *