Crossing Vissenaken verliest eervol bij grote naam Sporting Lokeren-Temse

Crossing Vissenaken zal een sterke terugronde moeten neerzetten maar beleefde een leuk bekeravontuur

Derdeprovincialer Crossing Vissenaken beleefde een sprookje op bezoek bij slapende reus Sporting Lokeren-Temse in de tweede ronde van de Croky Cup. Voor het duel ademden ze eerst de atmosfeer van het legendarische Daknam in en tijdens hun reguliere speeltijd beperkten ze de schade tot 3-0, wie weet had een eerredder erin gezeten.

Uiteraard moest CRV de wet van de sterkste ondergaan tegen Lokeren-Temse maar het werd op geen enkel moment eigenlijk echt zoek gespeeld. De onvermijdbare 1-0 kwam na tien minuten op het scorebord. François redde prima op een schot van Van Moerzeke maar de rebound via De Man werd hard binnengetrapt. Iets voor het half uur werd het 2-0 via een afstandsschot van Janssen. Tussendoor miste thuisspits Vermeiren nog een strafschop. Ben Omar ging neer in het strafschopgebied en de daaropvolgende penalty vloog hoog over. Amaury Ulens trapt een kansrijke vrijschop te midden de Lokerse muur. Aan de rust stond het 2-0.

In de tweede helft een aandringende thuisploeg, maar het was pas opnieuw op strafschop via Ben Omar dat de 3-0 binnenging rond het uur. Daarna pakte doelman François alles wat nog voorbij de Tiense defensie kwam. “Ondanks de druk een goede match voor CRV en een een applaus van de talrijke supporters na de wedstrijd, zodat blauwwit met opgeheven hoofd uit de Croky Cup en op de partybus kon stappen! Crossing Vissenaken bedankte Sporting Lokeren voor de prima ontvangst. Op naar de competitie nu en de Groep S Cup”, klonk het bij de blauw-witten.

Doelpunten: 10′ De Man (1-0), 26′ Janssen (2-0), 59′ Ben Omar (3-0 strafschop)