logo Casalina

Vijf studenten organiseren op zaterdag 25 februari een cyclocross- en mountainbike-evenement op de Balenberg

Vijf studenten organiseren op zaterdag 25 februari een cyclocross- en mountainbike-evenement op de Balenberg
Vlnr Elias J., Jari M., Quinten R. en Quinten L.op de Balenberg. Lennert V. was ziek

Vijf laatstejaarsstudenten organiseren komende zaterdag 25 februari op en rond de mythische Balenberg in Baal een cyclocross- en mountainbike-evenement. De organisatie zet in hun versie van de Balenbergcross in op jonge fietsers tussen 3 en 14 jaar, recreanten, retro’s en last but not least G-Sporters. Het gezelschap bestaat uit Quinten Rega uit Erps-Kwerps, Elias Janssens uit Holsbeek, Jari Milis uit het Aarschotse Gijmel, Quinten Luyten uit Begijnendijk en Lennert Verhaegen uit Heverlee.

Het kwintet moest in het kader van hun opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan Leuvense hogeschool UCLL voor hun keuzetraject sportmanagement een evenement organiseren.

Het duurde niet lang vooraleer hun oog op de Balenberg viel.

“Wij kozen voor deze cyclocrosswedstrijd omdat Quinten Luyten in deze wereld thuis is en er in de buurt woont. Wij willen onze hogeschool, de UCLL, promoten via een sportevenement. Wij zijn bovendien op zoek gegaan naar een sport die mensen zowel op als naast het veld verbind. Wij zijn in zee gegaan met de VVW (Vlaamse Wielrijdersvereniging) en Tremelose schepen van sport, Bertrand Eraly.

Iedereen kan hieraan deelnemen, zowel renners die wekelijks rijden als recreatieve fietsers die eens een wedstrijdje willen meerijden. Met iedereen bedoelen we dan ook iedereen. We starten met onze recreanten (-40j & +40j apart geklasseerd), hierna hebben we 3 verschillende leeftijdscategorieën fietsbeleving. Na een kleine pauze gaan we verder met onze retro’s om zo te eindigen met de G-sporters. “Wij kozen ervoor om G-sporters te betrekken bij ons evenement omdat we hen een podium willen aanbieden waarop zij hun talenten kunnen tonen”, klonk het bij de organisatie.

Mountainbikes, cyclocrossfietsen en gravelfietsen zijn toegestaan, uiteraard geen E-bikes. Het programma staat hieronder.

Programma Balenbergcross in Baal op zaterdag 25 februari 2023
Programma Balenbergcross in Baal op zaterdag 25 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *