logo Casalina

Voetbalsprokkels op vrijdagochtend deel één

Voetbalsprokkels op vrijdagochtend deel één
FC Kapelle-op-den-Bos gaat fuseren

Het was even geleden maar de voetbalsprokkels komen weer aan de oppervlakte, vooral uit tweede provinciale viel er nieuws te noteren. In totaal komen 17 verenigingen aan bod. Uiteraard wordt deze editie gedomineerd door transfernieuws, dat is eigen aan deze periode. Voetbalnieuws is steeds op ieder moment welkom en mag verstuurd worden naar info@regiosport.be

Derde amateur
KAC Betekom
Na de inkomende transfer van aanvallende kracht Brett Pauly (Averbode-Okselaar) werd nog de komst van middenvelder Bruno Aertgeerts (Rotselaar) en Jorn Rijmenams (Eppegem) gerealiseerd. Aertgeerts keert terug na een jaartje afwezigheid.

Sporting Kampenhout
Sporting trok twee spelers aan van de Waals-Brabantse eersteprovincialer RFC Perwez: Nicolas Vanderhaegen en Jordy Balinas. Vanderhaegen heeft een verleden bij RWDM en is een linksvoetige linksachter. Balinas is een verdedigende middenvelder en speelde bij Wolvertem-Merchtem en is een product van de jeugd van RSC Anderlecht.

Eerste provinciale
HO Bierbeek
De groen-witten nemen aanvallende middenvelder Yorik Feyaerts over van Bertem-Leefdaal. Bierbeek zagen nog 6 spelers bijtekenen voor volgend seizoen. Dat waren routinier in de verdediging Maxim Spaey, flankspeler Joren Nijs en aanvallende middenvelder Thibeau Dochez en jonge spelers Jaan Natens, Gilles Adams en Ruben Segers.

VK Linden
De verwachting bestond dat na dit seizoen verdedigende sterkhouder Bart Bevernage (32) zou stoppen. Bevernage die aan zijn zevende seizoen, doet er blijkbaar nog minstens ééntje bij. Hij is buiten het veld ook belangrijk in de kleedkamer.

Bart Bevernage wil een reactie zien tegen Borght-Humbeek
Bart Bevernage tekent nog voor een seizoentje extra

Tweede provinciale
KFC Baal
De rode lantaarn in de B-reeks ziet trainer Mathias Vertommen volgend jaar naar vierdeprovincialer Plenke Werchter trekken. Hij neemt verschillende spelers mee, dat kunt u hieronder lezen. Het Baalse bestuur stelde voor volgend seizoen oude bekenden Wouter Van der Mieren en Sven Vandeput aan. Er is geen sprake van T1 en T2, beiden zijn hoofdcoach. Deze jaargang zijn ze nog bij KAC Betekom actief, Van der Mieren als T2 van de beloften en Vandeput als T2 van het A-team.

VK Holsbeek
De flamboyante Niels Mattheus stopt met voetballen. De spits en ster van Expeditie Robinson versie 2020 kan het niet meer combineren met zijn job. Eerder trokken ze flankaanvaller Arno Booten (Tildonk) aan. Verdedigende middenvelder Arne Vaes (KDN United) en flankspeler Daan Moons (Rotselaar) versterken eveneens de ploeg uit de Verhaegenstraat.

SNA Keiberg
Flankaanvaller Onur Küçükköse (19) komt de geel-zwarten versterken en komt over van VK Linden, hopend op meer speeltijd. Spits Seppe Hidegh (20) en centrale verdediger Marco Godier (20) maken op hun beurt beiden de overgang van KAC Betekom B.

KCS Machelen
Na zes seizoenen FC Melsbroek trekt rechterflankspeler Gaetan Dewals naar Machelen. Voorts zoeken ze nog een trainer voor hun damesploeg, daar hun huidig T1 gaat verhuizen. Geïnteresseerden mogen zich melden via dames@kcs-machelen.be

PSV 1820
De fusieclub verwelkomt volgend seizoen in het eerste werkingsjaar spits Denis Ghys (Elewijt). Denis begon zijn carrière bij Steenokkerzeel en komt terug huiswaarts. Centrale middenvelder Maarten Van Der Wildt verhuist van Melsbroek naar de blauwen. Doelman Ken Vanhalle en aanvaller Niels Debacker vertrekken bij buur SK Nossegem en trekken naar PSV 1820.

SK Nossegem
In het kader van de verdere uitbouw bij de blauwhemden zal vanaf volgend seizoen met een B-team gestart worden in vierde provinciale. Ze zullen voor het merendeel bestaan uit jonge en gedreven spelers. Geïnteresseerden mogen steeds contact opnemen met SKN via info@sknossegem.be en gebruiken hierbij “P4” als referentie.

RWL Sport
Verdedigende middenvelder Branco Rubenschüh verlaat eersteprovincialer Bertem-Leefdaal. Hij trekt dan naar tweedeprovincialer RWL Sport. Gezien hij in Langdorp woont, valt daar spelen makkelijker te combineren met zijn carrière in de zaak bij tweedeklasser Shokudo Aarschot.  Vader Stephan Rubenschüh is trainer bij RWL, maar die speelde geen rol bij deze transfer.

Een basiselftal van RWL Sport anno 2022-2023
Een basiselftal van RWL Sport anno 2022-2023

Derde provinciale
FC Eendracht Kapelle-op-den-Bos en FC Ramsdonk
De groen-witten van Kapelle-op-den-Bos en de paarshemden van FC Ramsonk fuseren volgend seizoen. Vanaf het seizoen 2023-2024 zouden de beide velden nog gebruikt worden, vanaf 2024-25 zou er enkel op Ramsdonk aan Leireke. De nieuwe club telt 350 spelers, van een kunstgrasveld is geen sprake. Onlangs speelden beiden hun laatste derby aan de Vaart hield Kapelle-op-den-Bos een puntje thuis met een 2-2. De nieuwe naam van de club is vooralsnog niet bekend.

SK Steenhuffel
Jelle Schelkens en Arne Bernaerts worden volgend seizoen respectievelijk T1 en T2 bij de rood-witten, maar dan wel van de B-ploeg. Linksvoetige verdediger Jef Van De Velde maakt de overstap van tweedeprovincialer KFC Meise. Hij genoot zijn opleiding bij KSC Grimbergen, hij is de broer van Seppe Van De Velde die bij SK Steenhuffel B speelt. Middenvelder Lionel Mothingea komt over van Groen Rood Katelijne Waver, zijn opleiding genoot hij bij Diegem, Wolvertem en Rupel Boom.

KOVC Sterrebeek
Doelman Jochen Van Acker, Dean Maleszewski, Eli Hernalsteenn Dominik De Corten Jeremy Nanayakkara, Daniel Neto Mendes, Ilian Dubois, Loïc Callewaert, Mathieu Moussa, Ainsley Marien, Alexander Simons; Aelbrecht Cnop, Mats Bollen verlengden voor een extra jaar in het Kuipke. Aanvaller Jonas Serkx en verdediger Dries Vancraeynest komen over van Steenokkerzeel Vlug-Op. Hij volgt in het zog van zijn trainer Marc Vanhaute en T2 Dirk Meuris die al eerder hun komst bevestigden. Kylian Oggenfuss, Jean Engels Panichelli, Louis Moens en Zachary Litt komen over uit de eigen jeugd. Doelman Sven Dulier (Wemmel) en Thierry Figuera Lopez (Nossegem) zijn de overige aanwinsten. Jarno Stroykens, Bram Stroobants en Jonathan Beugoms zoeken andere oorden op. Voorts start KOVC met een B-ploeg in vierde provinciale. Geînteresseerden mogen zich melden via info@kovcsterrebeek.com.

De Sterrebeekse feesttroepen stonden al klaar voor de match
De Sterrebeekse feesttroepen horen met plezier de nieuwe transfers

KV Tremelo
Verdediger Hannes Baumans en middenvelder Max Mariens stoppen beiden. Ze kunnen het professionele en het sportieve niet langer combineren. Om hun kern breder te maken en het duo te vervangen trokken ze vijf nieuwe namen aan. Verdediger Glenn Moyaerts en aanvallende middenvelders Simon Dimitrakopoulos en Merbeg Kaplan komen over van Tildonk, dat er na dit seizoen mee stopt. Spits Jasper Steylaerts keert na een jaartje bij Hallaar terug naar KVT. Middenvelder Jonas Boghe (BHS United) is de laatste aanwinst.

Vierde provinciale
SMS Lubbeek B
De rood-witten hebben in het midden van het seizoen een nieuwe coach aangeworven. Zoran Urdinov (56) trainde het voorbije decennium grotendeels reeks- en kleurgenoot KFC Werchter. Hij verkaste ongeveer anderhalf jaar naar zijn thuisland Macedonië waar hij derdeklasser FK Dojransko Ezero Nov Dojran in derde klasse trainde. Dat is vergelijkbaar met het niveau van eerste provinciale. Vorig seizoen misten ze daar net de promotie naar tweede klasse. Sinds de winter is hij terug en was hij op zoek naar een te coachen team. Dat kan je hier nalezen. Gezien de vele afwezigen tijdens de lesvrije week zat hij tijdens de verloren match op Aarschot B op de bank als trainer-speler.

Plenke Werchter
Interim-coach Jos Verhard doet het seizoen nog uit. Komend seizoen neemt Mathias Vertommen, huidig trainer van tweedeprovincialer KFC Baal, zijn rol over. In zijn zog volgen k verdedigers Toon en Seppe De Ridder en Maxim Buekenhout en aanvaller Joeri De Bie de overstap van Baal.

Jozef Verhard geniet van de zon buiten aan een voetbalkantine
De Jokke doet het jaar uit bij Plenke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *