logo Casalina

Junior Arthur Tirry de primus in de derde Memorial Willy Schroeders

Junior Arthur Tirry de primus in de derde Memorial Willy Schroeders
Vlnr tweede Claes, winnaar Tirry en derde Coninckx

Ongeveer drievierde koers ver in de derde Memorial Willy Schroeders ontsnapte Arthur Tirry uit Rotselaar met kompanen Niels Hoskens uit Beerse en Tomas Claes uit Ekeren. Tirry zong het in Tervuren-Duisburg met Claes uit tot de slotkilometer. Stef Daniels uit Budingen toonde zich de beste in de bergprijs, ook hier werd Tomas Claes tweede.

Het organiserende Pelotonneke Druivenstreek mocht 77 junioren ontvangen die elk 14 lussen van 6,2 kilometer moesten afleggen, goed voor een totaal van 87 kilometer.

In de beginronde vond een valpartij zonder veel erg plaats met enkele tientallen renners, een junior vloog in een haag en de rest ging ook tegen de baan. Gelukkig zonder al te veel erg. De koers werd gepeperd door vele aanvallen onder andere van Lukas Courtens uit Deerlijk, Daniels, Jop Vandevin uit Lovenjoel, Willem Janssens uit Noorderwijk, Yarno Heymans uit Heikruis, Daan Vander Elst uit Winksele, Lennert Van De Walle uit Kessel-Lo, Mathijs Cocquyt uit Waarschoot en Mout Van Peteghem uit Moerbeke-Waas.

Halfweg trok Jasper Verreycken uit Nieuwenrode ervandoor, de ronde nadien versnelden Tirry en Xander Baele. Zo bleef het nog even duren tot in ronde elf Hoskens, Claes en Tirry weg waren. Ze namen snel een halve minuut, met nog anderhalve lus te gaan werd Hoskens er vooraan afgereden. Ondertussen moest Daan Lankamp uit Val-Meer opgeven, zijn pedaal brak af. In de slotfase ontdeed Tirry zich nog van Claes. De snelle Liam Coninckx uit Maasmechelen spurtte zich naar plaats drie.

“Gelukkig had ik niet veel last van de valpartij in het begin. Daniels won de bergprijs voor Claes en Baele, die in de slotronde nog onderuit ging. Iets na half koers begon ik aanvallender te rijden, opeens waren we met drie weg. Ik had wat schrik dat het peloton ging terug komen. Ik wist dat ik bergop de betere was en versnelde in de slotfase”, aldus Tirry van Brain¬≤ Olympia Tienen, die aan zijn eerste zege toe was. Zijn volgende koers is Luik-Bastenaken-Luik.

Na koers was dertienjarige aspirant Lars Vandeborne uit Duisburg druk in de weer om zijn ouders te helpen waar het feestje plaats vond, de speaker van Sport Omroep konden er genieten van een heerlijk en gezond slaatje van de plaatselijke traiteur Obergine.

Het podium van de bergprijs vlnr Claes, Daniels en Baele
Het podium van de bergprijs vlnr Claes, Daniels en Baele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *