KOVC Sterrebeek (r) en SK Steenhuffel zitten dit seizoen in verschillende reeksen

KOVC Sterrebeek schoot zich in de slotminuten naar de provinciale eindronde via Mats Bollen. Het stond toen 1-1 in een spannend duel tussen de blauwen en de bezoekers van SK Steenhuffel.

De partij begon met een licht overwicht van KOVC dat zich gaandeweg omzette in hoge druk. Gevaar kwam in eerste instantie vanaf de tweede lijn. In minuut 18 drong Bollen links door, hij lanceerde een raket net naast de linkerkruising. Neto kopte nog een bal op corner net naast voor Sterrebeek. Op minuut 23 komt Steenhuffel er op de counter uit, doelman Van Acker komt er op tijd uit. Bij KOVC poogde Oggenfuss de acties te maken, Malezsewski stond paraat voor de lange bal. Kort na het half uur belandde een vrije trap voor de blauwen op het hoofd van Bollen die terugkopte naar Neto die op zijn beurt doorkopte naar Engels, die de kans miste. In minuut 34 werd Oggenfuss onderuit gehaald in het strafschopgebied, Simons legde de bal dood in de rechterhoek, 1-0! Bij Steenhuffel begonnen De Coninck en Donye de vrije ruimte te zoeken. Op die manier kwam Van Gyseghem na een actie over links aan de bal aan de eerste paal, hij tikte over. KOVC dreigde nog via Oggenfuss.

Simons legt hem in de rechterhoek

Rusten bij 1-0, er kwam leven in de partij.

Net na rust kon Cnop door op de Steenhuffelse goalie Janssens, maar zijn poging werd op het allerlaatste afgeweerd door Plas en Lauwers. Namens SKS pogen Lauwers en Dalil Messaoudi via links op te bouwen, Samy Messaoudi poogde het af en toe vanop afstand. Op minuut 52 werd Bollen onderuit gehaald net voor de Steenhuffelse zestien. Simons zette zich achter de vrije trap die door Janssens uit de rechterhoek werd getikt. Aan de overzijde ging in het Sterrebeekse strafschopgebied Donye onderuit bij een kopduel, de ref liet doorspelen. Engels werkte zich langs drie tegenstanders en mikte rechts naast. In minuut 62 ging Van Gyseghem in de tegenaanval, aan de tweede paal vond hij Sluyts die scoorde, 1-1! Sterrebeek zag er buitenspel in.

Sluyts met de 1-1 voor Steenhuffel

Hun reactie kwam er snel, Oggenfuss door tot aan de achterlijn. Zijn schot werd door Janssens weggeranseld, Bollen miste de rebound. Steenhuffel zag op stilstaande fase de bal bij Van Den Breen die overhoeks trapte, Van Acker paraat met een enorme reflex. In de slotfase stuurde Van Acker een diepe bal, die kwam finaal bij Bollen terecht aan de tweede paal. Die aarzelde niet, raak, 2-1 en eindronde. Tegen wie Sterrebeek werd uitgeloot kan je hier zien.