logo Casalina

Vierdeprovincialer Racing Meldert is op zoek naar … nieuwe trainer

Vierdeprovincialer Racing Meldert is op zoek naar … nieuwe trainer
Racing Meldert the fields anno 2023-2024

De wit-groenen van vierdeprovincialer Racing Meldert en trainer Pino Varsalona hebben geen toekomst meer samen. Het bestuur van de gemotiveerde club geeft een woordje uitleg en geeft aan aan welke vereisten de potentiële nieuwkomer moet voldoen.

De wegen van RC Meldert en Pino Varsalona scheidden een kleine week geleden.

“De voorbije weken waren er heel wat gesprekken geweest en daaruit bleek dat er een onoverbrugbaar verschil in visie is tussen de club en de trainer. Daarom is na overleg beslist om de samenwerking stop te zetten. De coach heeft ons vorig jaar in moeilijke omstandigheden verder geholpen. Daarom was dit dan ook geen makkelijke beslissing en willen we hem uitdrukkelijk bedanken.” zegt Marc Brodelet, sportief verantwoordelijke bij RC Meldert. “De stap die we zetten in het nieuwe, toekomstgerichte project dat we samen met onze jonge, talentvolle kern willen opbouwen is groot. Dan zijn er soms groeipijnen. Als de visies te ver uit elkaar liggen, dan werkt het niet. We moeten de club altijd voorop zetten en ingrijpen indien nodig.”

De zoektocht naar een nieuwe trainer is ingezet en er werden al enkele kandidaturen ontvangen.

”We nemen onze tijd om op een grondige manier te werk te gaan, we willen immers honderd procent zeker zijn van onze keuze. We zoeken een trainer die over verschillende kwaliteiten beschikt. In de eerste plaats moet het een echte people manager zijn, met de skills om van onze kern een hechte groep te maken. Iemand die kan omgaan met jongeren en uiteraard ook beschikt over de nodige voetbaltactische inzichten”, klonk het bij vice-voorzitter Marnik Stalmans.

RC Meldert heeft dit seizoen een enorme transformatie ondergaan, zo werd er een volledig nieuwe kern samengesteld, een mix van jong aanstormend talent en enkele meer ervaren spelers, ook het terrein zelf en de verlichting werden grondig aangepakt. De gemeente plant ook nog serieuze renovatiewerken in de kantine en de kleedkamers. “Er waait een nieuwe wind in Meldert, dat is de voorbije maanden al heel erg duidelijk geworden. Het nieuwe bestuur heeft een stevige structuur neergezet en heeft een duidelijke visie over waar wij met RC Meldert naartoe willen in de toekomst.” aldus nog Marnik Stalmans.

Heb je interesse om je kandidatuur te stellen? Stuur dan gerust een mail met je gegevens en cv naar marnik@rcmeldert.be

Racing Meldert the fields by night anno 2023-2024
Racing Meldert the fields by night anno 2023-2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *