logo Casalina

VC Bekkevoort wil er een dorpsfeest van maken in derby tegen Sporting Molenbeek

VC Bekkevoort wil er een dorpsfeest van maken in derby tegen Sporting Molenbeek
VC Bekkevoort doet het dit seizoen met een jonger team

In Bekkevoort is het zondagnamiddag derbytime, VC Bekkevoort en Sporting Molenbeek spelen er een geladen duel om hun eerste punten van het seizoen te verdienen. Beiden misten ietwat hun start in derde provinciale A, maar versagen niet daar hun eerste clash van het jaar komt eraan.

Bekkevoortse voorzitter Dirk Vanderwaeren mikt op een dorpsfeest.

“Moge de beste winnen, ongeacht wie het is. Als we veel toeschouwers in ons stadion hebben, het weer meehebben en nadien genieten van een frisse pint is dat voor mij al veel. Het is hier een hoogdag door deze derby. Vooraf komen er zestig mensen eten en nadien om 17 uur is er een gastoptreden van Werner voorzien”, opent Vanderwaeren.

“Over inzet en mentaliteit hebben we niet te klagen, de punten volgen wel. We hebben scherp getraind. We moeten geduld hebben, het komt wel goed met het puntenaantal. We zijn nog maar twee matchen ver, nog 28 te gaan. We trekken dit seizoen meer de kaart van de jeugd, we hebben een andere weg ingeslagen. Daar moet je rekening mee houden”, vervolgt de voorzitter. “Andere jaren was dit een geladen derby, dat zal nu niet anders zijn. Beide teams zijn minder gestart en we zijn beiden gebrand op onze eerste punten. Bij ons zijn Jef Laeveren en Yenthe Artois lang out, dat laat zich voelen in de aanval. Verleden seizoen speelden we een 1-1 in deze derby, we zijn benieuwd wat het nu zal worden.”

Geef een reactie