logo Casalina

Terugblik op de eerste ronde van de Croky Cup tussen VK Linden en KFC Herent

Terugblik op de eerste ronde van de Croky Cup tussen VK Linden en KFC Herent
VK Linden (links) en KFC Herent komen ter sprake in deze voetbalsprokkels

In de openingsronde van de Beker van België tussen eersteprovincialers VK Linden en KFC Herent, was er meteen sprake van een mooie derby avant la lettre. Finaal haalden de blauw-gelen het met het kleinste verschil na een strafschop van kapitein Stroobants.

Voor dit duel werd afscheid genomen van twee spelers die een flinke periode aan de Kerkdreef actief waren. Doelman en strafschoppenspecialist Dieter Hannes (20) en verdediger en voormalig kapitein Bart Bevernage (4) kregen van het Lindense bestuur na respectievelijk elf en zeven dienstjaren een mooi eerbetoon en een kader met hun shirt daarin.

Bevernage en Hannes werden bedankt voor de bewezen diensten bij VK Linden
Bevernage en Hannes werden bedankt voor de bewezen diensten bij VK Linden

Deze wedstrijd was er niet ééntje van de grote kansen. Toch kwam een vrije trap aan de tweede paal op het hoofd van bezoeker Stroobants terecht. Hij kopte zowaar op de dwarslat, Linden onmiddellijk wakker en wel via de linkerflank via Gaise Kopa en een bedrijvige Shoroye. Samen speelden ze enkele halve kansen bij elkaar, toch was Herent beter aan de tweede bal en met uitbraken van een gretige Taveirne en Willem Neukermans, nieuwkomer Dikite bracht vanaf de achterhoede eveneens gevaar op de flanken. Bij het thuisteam liep kapitein Joren Loockx vele gaten dicht. Uitgerekend hij was de pineut toen bezoeker Taveirne snel diep werd gestuurd en Loockx wel de fout moest maken, penalty. Stroobants legde deze in de linkerhoek, waar ook goalie De Corte lag, maar het schot was hard genoeg. 1-0 was meteen ook de rustscore.

In de tweede helft een gretiger Linden, maar ook vele wissels aan beide kanten waardoor het spel wat verzandde.

De groen-witten voerden de druk op en controleerden, verdediger Elias Janssens viel goed in en trok vooral fysiek goed zijn streng. Dat mocht vooral bezoekende invaller Hoovers ondervinden. Herent trok zich meer terug en verdedigde de nipte voorsprong. Het inspireerde invaller Jeff Baeyens, die normaal vooraan evolueert, tot een rol van een klein half uur in de spits. In de slotfase kreeg Linden nog een dot van een kans na een snel uitgespeelde aanval over rechts. Een schicht van een goede Masala werd door Herentgoalie Devos uit de rechterhoek geranseld, een wedstrijdbepalende redding.

Doelpunt: 30′ Stroobants (0-1 strafschop).

Iets meer dan een week later ging Herent winnen in ronde twee van de Croky Cup op Zwarte Leeuw uit derde amateur. Taveirne en Van Renterghem stonden in voor de treffers. In de volgende ronde gaan ze voor de derde keer op rij op bezoek, nu gaan ze vanaf 16 uur op zondag 13 augustus Tempo Overijse uit tweede amateur partij geven. VK Linden haalde sportieve weerwraak door in de Vlaams-Brabantse beker tweedeprovincialer KSC Grimbergen te kloppen met 4-0. Janssens, Masala, Vanderstappen en Bassir stonden in voor de doelpunten.

Benieuwd naar wie erbij kwam en wie vertrok bij VK Linden en KFC Herent? Bekijk het hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *