Sparta Haacht Tildonk zet in eerste wedstrijd van de fusieclub KSC Keerbergen opzij

Sparta Haacht Tildonk (l) haalde het van KSC Keerbergen

In een evenwichtige eerste helft kwam Sparta 2-0 voor. De tweede helft leek na een enorme portie wissels aan een hoger tempo te beginnen, aanwinst Lennert De Keukeleere liet een klasseflits zien. KSC Keerbergen kwam daarna prima in de match en tekende voor de 3-1-eindcijfers.

De eerste helft werd gekenmerkt door een laag tempo.

Niet abnormaal daar beide formaties nog niet zo lang aan het oefenen waren. Bij het thuisteam poogden Speetjens (verschillende afstandsschoten), Van Ransbeeck (acties op de flanken) en Deslagmulder wat vuur in te brengen. Iets na de twintigste minuut werd een splijtend offensief vanaf links voor doel geplaatst, althans dat was de bedoeling. Onderweg beroerde het leer volgens de ref een Keerbergse hand. Verhoeven zette zich achter de bal. Hij trapte in de linkerhoek, Eskagoalie De Weerdt lag daar ook, maar het schot was hard genoeg, 1-0. Aan de overzijde dreigden Broos, Delafortrie, De Cat en Bendella. De jonge De Schutter maakte vele meters. Iets meer dan vijf minuten later verdubbelde Deslagmulder de score. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft een grotendeels gewijzigde elf van Sparta, ook bij Keerbergen waren er enkele nieuwe gezichten.

Aanwinst De Keukeleere viel gedreven in en liet met een schicht vanaf 25 meter, die in de verste hoek verdween, zijn aanwezigheid opmerken. Iets na het uur stak den Eska meermaals het deur aan het venster. Een actie van Meuleman belandde bij Broos die hem in de linkerhoek deponeerde, 3-1 en de eerredder was daar. De slotfase van de wedstrijd was nog maar een mager beestje. Voor Sparta trapte Stienlet nog een strafschop op de rechterpaal.

Doelpunten: 22’ Verhoeven (1-0 strafschop), 28’ Deslagmulder (2-0), 53’ De Keukeleere (3-0), 63’ Broos (3-1).

Benieuwd welke transfers Sparta Haacht Tildonk en KSC Keerbergen hebben verricht? Bekijk het hier.