OHR Huldenberg in de tweede helft afgetroefd door een scherp KAC Betekom

Huldenberg (rechts) begon goed maar botste op een sterk Betekom in de tweede helft

OHR Huldenberg begon het scherpste aan de partij met de treffer van Vergauwen als resultaat. Betekom was niet onder de indruk en bleef verder combineren, we gingen rusten bij 2-1. In de tweede helft stonden twee grotendeels gewijzigde elftallen op het veld. Gezien de ruimere kern bij Betekom konden ze uitlopen tot 6-1.

Een scherpe aanval over rechts resulteerde in een afgemeten voorzet die Vergauwen in de verste hoek raak kopte. In het openingskwartier zat het op het middenveld en opbouwend goed in elkaar bij OHR. Op het kwartier loste “aanwinst” Aertgeerts een schot op Huldenbergs doel, Greven pakte. Bij OHR maakten onder meer nieuwkomer Degeest, Peeters en de teruggekeerde Meylemans een goede indruk. De gelijkmaker kwam er nadat een actie bij nieuwe naam Ephraïm begon rechts, deze eindigde aan de linkerkant van de Huldenbergse zestien met een gekruist schot van De Winter dat doel vond in de verste hoek, 1-1! Enkele minuten voor rust kon Vangilbergen een voorzet in goal besluiten, 2-1, meteen ook de ruststand.

KAC begon drukkend aan de tweede helft.

Enkele minuten na de herneming ging Grenié links op wandel. Hij trapte voorlangs. De blauw-roden bleven aandringen en met resultaat op het uur. Een vrije trap, enkele meters voor het strafschopgebied, van Vermeiren week af op een Huldenbergs onderbeen en verraste uitgoalie Greven. Het zou niet de laatste keer zijn dat hij baalde, hij zag de 3-1 in de linkerhoek verdwijnen. Op minuut 66 belandde een aanval over links voor doel bij De Graef die kon besluiten, 4-1. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan belandde een voorzet van Nsumbu Tanda bij goalie Greven, maar het leer schoof uit zijn handen en belandde achter de doellijn. 5-1 en een bijzonder streng verdict voor de withemden. In de slotfase kon Rijmenams nog de 6-1 realiseren.

Doelpunten: 2’ Vergauwen (0-1), 28’ De Winter (1-1), 43’ Vangilbergen (2-1), 58’ Vermeiren (3-1), 66’ De Graef (4-1), 72’ Greven (5-1 eigen doelpunt), 83’ Rijmenams (6-1).