logo Casalina

SC Out-Hoegaarden heeft spannende “nacompetitie” achter de rug

SC Out-Hoegaarden heeft spannende “nacompetitie” achter de rug
SC Out-Hoegaarden anno 2021-2022 Foto: SC Out-Hoegaarden

De eerste ploeg van SC Out-Hoegaarden moest nog tot enkele dagen geleden bibberen omtrent zijn bestaan in eerste provinciale. De B-ploeg had aan het seizoensbegin promotie niet op zijn verlanglijstje staan gezien er vele spelers van de U21 kwamen aansluiten. Een goede tien maanden later promoveren ze als één van de beste tweedes naar derde provinciale.

Sportief verantwoordelijke Siegi Hendrickx blikt terug op de recente gebeurtenissen

“Dat ons tweede team stijgt naar derde provinciale was al iets langer geweten. Dat was aan het seizoensbegin allesbehalve de verwachting. Zes à zeven spelers schoven van de B- naar de A-ploeg door. We dachten verzwakt aan de competitie te beginnen. Echter de U21 die erbij kwamen, die zowel in regionale als in provinciale reeksen de titel vierden, presteerden relatief goed. Was het eerste team niet in problemen gekomen door blessures, dan hadden we het KVK Tienen B mogelijk tot op het einde moeilijk gemaakt.”

De eerste ploeg is sindskort “veilig”, nochtans stonden ze rond Kerstmis in de top zes

“In de tweede ronde vertoonden we niet genoeg kwaliteit, dit omdat we met zeven à acht geblesseerden kampten. Indien iedereen fit was gebleven dan was top zes een optie geweest. Gaandeweg raakte bekend dat de trainer stopte en dat er vele spelers vertrokken. Vele jonge spelers moesten ingepast worden zoals Jona Covens, Gilles Haegemans, Seppe en Tuur Thomas. Sommige van die jonge spelers waren het zwaardere trainen minder gewoon, in de slotfase verloren we verschillende matchen in de slotfase. We redden ons op de slotspeeldag of dat dachten we tenmonste. We moesten nog vier weken bibberen zonder controle te hebben over onze situatie. Ons seizoen was gespeeld en niet gespeeld, gelukkig weten we sindskort dat we in eerste blijven. Ik vind er ons een meerwaarde bieden. We trekken veel fans aan, de sfeer is goed en de jeugd doet het zo goed dat we drie sterren haalden in de jeugdaudit waardoor we volgend seizoen interprovinciaal voetbal spelen. Het gaat enorm goed bij ons”, klonk het fier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *