logo Casalina

Sebastien Deprée was al snel zeker van winst op de Balenberg

Sebastien Deprée was al snel zeker van winst op de Balenberg
Winnaar Deprée heeft al gedaan met vieren aan de lijn

Sebastien Deprée uit Tremelo haalde het bij de dertienjarige aspiranten in Baal in zijn thuiscross. Op de Balenberg kon hij al relatief snel het verschil maken. De tiener van het YCT Demer en Dijle ambieert nog overwinningen en wie weet titels, de krachtige tiener is er alleszins goed aan begonnen.

49 deelnemers kwamen hun kans wagen in het zonnige Baal.

Deprée nam de kopstart aan de Balenberg. Martijn Brams uit Zoutleeuw volgde van kortbij. Na de openingsronde van in totaal vijf lussen reed Deprée op kop voor Maico De Cremet uit Outer, die hij kort bij zich duldde. daarna volgde het duo Floris Overmeire uit Beernem en provinciaal kampioen Gabriel Hendrickx uit Sint-Joris-Weert. Voor plaats vijf streden op dat moment een trio, dat waren Loic Wynants uit Helchteren, nationaal kampioene bij de meiden Fia Martino uit Zemst en Lukas Bresseleers uit Gierle. Daarna volgden Lars Op De Beeck uit Muizen, Mathijs Goelen uit Balen en Arto Cop uit Lille die de top tien vervolledigden. Het rugnummer één van thuisrenner Arne Aerts uit Haacht kwam als veertiende door. Boudewijn Vranckx uit Kessel-Lo had mechanische problemen. Door een verstoring van het contact naar zijn versnellingen, moest hij de hele zware cross bijna volledig op zijn grootste versnelling afleggen. Hij beet door en finishte nog als 35ste, knap staaltje doorzettingsvermogen! Thuisrenner Mathijs Verschueren uit Baal, eveneens van YCT Demer en Dijle, had geen prima trainingsperiode achter de rug en begon zonder verwachtingen aan de race. Op enkele technische stukken hield hij zich perfect staande, hij werd 32ste.

Vooraan bleef Deprée zijn voorsprong uitbouwen en haalde hij het voor Floris Overmeire en provinciaal kampioen Hendrickx, die de kleuren verdedigt van het organiserende AA Drink – Young Lions.

“Ik nam de kopstart, maar was overtuigd van de goede benen en wist dat ik deze zware cross tot een goed einde kon brengen. Ik ging al snel door en niemand volgde. Naar het einde toe was het controleren geblazen en zien dat ik geen foutjes meer zou maken, maar dat bleef gelukkig uit. Ik hoop dat ik dit seizoen nog enkele keren kan winnen en wie weet enkele titels de mijne kan maken”, reageerde de sympathieke Deprée.

Hoe Fia Martino naar winst reed bij de meisjes, kan je hier nog eens nalezen.

Vlnr tweede Overmeire, winnaar Deprée en derde Hendrickx
Vlnr tweede Overmeire, winnaar Deprée en derde Hendrickx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *