Lozenhoek Keerbergen sleept in de 98ste minuut een 2-2 uit de brand tegen KV Tremelo

KV Tremelo (links) en Lozenhoek Keerbergen speelden 2-2 gelijk

KV Tremelo kwam op bezoek bij derbyrivaal Lozenhoek Keerbergen tot twee keer toe op voorsprong, soms ietwat gevleid. De wit-zwarten leken het te houden tot de extra tijd na negentig minuten spelen eraan kwam. Er werd een doelpunt afgekeurd voor de geelhemden, een strafschop niet gegeven en ééntje wel gegeven. Na afloop vertoonden beide teams één overeenkomst, beiden waren niet te spreken over de puntendeling.

In de openingsminuten misten Van Eetvelde en Broos elk een dot van een kans. In minuut 7 belandde een afstandsschot vanaf de rechterzijde iets voor het strafschopgebied pardoes tegen de linkerkruising. De bal botste terug het veld in en werd snel weggewerkt. Halfweg de openingshelft waren de tweede ballen en de kopbalduels voor de Lozenhoek. Op het half uur viel een afstandsschot van Broos net boven het doel van Nauwelaerts. In minuut 34 volgde een één-tweetje tussen Boeck en Meerkens, deze laatste scoorde in de verste hoek, 0-1.

Boeckx (eerste van links) en Meerkens lagen aan de basis van de 0-1

Iets voor rust volgde voor het thuisteam een corner vanaf rechts, aan de tweede paal tikte Anthonis de gelijkmaker binnen. Nog was de eerste helft niet over. Tremelo kreeg een penalty die El Attabi feilloos omzette.

In de tweede helft was het veel moeilijker voetballen door een strakke en gure wind.

Het was tien minuten wachten op een eerste echte kans. Op een lange bal kopte thuisverdediger Provoost de bal nipt naast. Op minuut 70 een afstandsschot van Meerkens, keeper Janssens redde. Boeckx miste de rebound. De slotminuten kwamen eraan. Er werd na een lange bal de Lozenhoek een score wegens hands ontnomen, Anthonis kon zijn tweede treffer vergeten. Een duw op Van Eetvelde na een pittig duel in de Tremelose zestien bleef onbestraft. In de ultieme slotminuut belandde de bal dan toch na een overtreding op Van Eetvelde. Enorme discussies of het al dan niet een overtreding was en of het al dan niet compensatie was voor het voorafgaande gebeurde.

De ref keurt de 2-2 van Lozenhoek Keerbergen tegen KV Tremelo af voor hands
Bij KV Tremelo kunnen ze het niet geloven een penalty in de 98ste minuut
Hakimi (weglopend centraal) scoort de 2-2

Doelpunten: 32’ Meerkens (0-1), 43’ Anthonis (1-1), 45’ El Attabi (1-2 strafschop), 98’ Hakimi (2-2 strafschop).